Тези бисквити могат да бъдат приготвени самостоятелно, без да се слепват, защото вкусът им е достатъчно богат - с масло и парченца шоколад. Но слепени с шоколадов ганаш се превръщат в изкусителен десерт.

Продукти

  • За ганаша:
  • 195 г течна сметана (35% масленост)
  • 1 портокал
  • ½ ч.л. ванилова паста
  • 430 г млечен шоколад (33% масленост)
  • За бисквитите:
  • 100 г сурова захар
  • 165 г кафява захар
  • 1 ч.л. сол
  • 115 г безсолно масло (меко)
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. ванилова паста
  • 155 г брашно
  • ½ ч.л. бакпулвер
  • 110 г млечен шоколад (33% масленост)
  • 110 г натурален шоколад (54% масленост)
  • 90 г царевичен корнфлейкс (натурален)

Начин на приготвяне:

  • 1. За шоколадовия ганаш сипете сметаната в тенджерка и добавете фино настърганата кора на портокал и ваниловата паста. Щом сметаната кипне, излейте я върху нарязания шоколад в купа. Разбъркайте енергично, докато шоколадът се разтопи и сместа стане гладка и лъскава. Поставете прозрачно фолио върху повърхността на ганаша и оставете на стайна температура за 2-3 часа.
  • 2. За бисквитите разбийте маслото с двата вида захар с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете яйцето и продължете да разбивате. Добавете предварително пресятото брашно, бакпулвера и солта и разбийте до хомогенност. Накрая добавате двата вида шоколад, нарязани на ситно, както и начупения корфлейкс. Разбъркайте.
  • 3. Загребвайте от сместа по 1 пълна чаена лъжичка и подреждайте купчинките на достатъчно разстояние една от друга в тава, постлана с хартия за печене. Леко сплескайте купчинките. Поставете тавата в хладилник за 1 час.
  • 4. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 170 градуса (с вентилатор) 10 минути. След това ги оставете да изстинат.
  • 5. Прехвърлете шоколадовия ганаш в пош за еднократна употреба и отрежете края му. Обърнете наобратно всички бисквити. Върху половината от тях шприцовайте ганаш с кръгообразни движения, като оставите 1 см по края свободен. Притиснете с втора бисквита, за да се разпредели ганаша равномерно – важно е той да не стига до самия ръб на бисквитите.

Свързани рецепти

Виж всички