Сладоледен мус

Сладоледен мус

Начин на приготвяне:

Разбийте сметаната с половината захар. Тя трябва да стане плътна. Добавете към нея остърганата ванилия и лимоновия ликьор. Разбъркайте внимателно и оставете сметаната на хладно.
Другата половина захар разбийте с жълтъците и яйцето. А след това продължете разбъркването на водна баня - купата, в която разбивате е над тенджера с вода на котлон, но водата не трябва да завира и купата не трябва да има допир с водата. Може да разбивате на ръка или с миксер.
Яйчената смес трябва да достигне температура от 40 градуса и да се сгъсти. Дръпнете я от огъня и продължете разбиването с миксер.
Сипете сметаната при крема и внимателно разбъркайте с шпатула.
На дъното на чашите, в които расипвате муса може да сложите плодове - кайсии или смокини от компот. Сложете чашите с муса във фризера за 1 час.

Продукти

  • 500 мл течна сметана
  • 100 г захар
  • 3 шушулки ванилия
  • 3 жълтъка
  • 1 яйце

Свързани рецепти