Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сладолед в целувка

Стъпки

  1. Prev1/5Next

    1. Разбийте белтъците много добре на сняг и започнете да прибавяте постепенно захарта като продължавате да разбивате. Трябва да получите много гъста и гладка маса. Ароматизирайте с ванилия и сипете крема в пош със звездовиден накрайник.
    2. Начертайте си шаблони върху хартия за печене. Стените на кутийката направете с големина по ваш избор.
  2. Prev2/5Next

    3. Шприцовайте една до друга малки звездички крем и ако желаете украсете с перли.
    Оставете 1 с.л. от крема за слепване на елементите.
  3. Prev3/5Next

    4. Изсушете във фурна, загрята на 50 градуса за няколко часа или докато целувката се втвърди. Не печете на по-силна фурна. В противен случай повърхността на звездичките ще се напука и ще изгуби снежнобелия си цвят и блясък.
  4. Prev4/5Next

    5. Слепете стените и оформете кутийка със стени и дъно като леко мажете краищата с белтък. Оставете за един ден всичко добре да изсъхне.
  5. Prev5/5Next

    6. Оставете сладоледа да се размекне. През това време загрейте до кипване сметаната, сипете в нея шоколада и брендито и разбъркайте на гладък крем. Сипете го още топъл в сладоледа като се стараете да не е равномерно. Така при сервиране ще получите мраморен ефект. Замразете отново.
    7. Топнете плодовете в стопения шоколад и ги оставете върху хартия за печене да се втвърдят. Сервирайте целувчената кутийка с топка сладолед, гарниран с шоколадови плодове.
категория 5/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли