Сладолед с лешници и шоколад - бачо

Сладолед с лешници и шоколад - бачо

Начин на приготвяне:

1. Сипете лешниците в тиган и ги поръсете с пудрата захар. Запечете ги на слаб огън за около 20 минути, докато се карамелизират леко.
2. В купа сипете сметаната, кондензираното мляко, ваниловия екстракт и какаото. Разбийте с помощта на миксер до образуването на меки връхчета.
3. Нарежете на едро 3 шоколадови бонбона бачо /с шоколадов пълнеж и цял лешник/. Счукайте на едро карамелизираните лешници в хаванче. Отделете малко от лешниците за украса. Останалите лешници и нарязаните бонбони добавете в сметановата смес и разбъркайте внимателно.
4. Пресипете сместа в дълбока тавичка. Поръсете с останалите лешници и нарязаните на филийки 2 бонбона. Поставете във фризер за 5 часа.
5. За сладолед с амарето и сладко от череши сипете в купа сметана, кондензирано мляко и ванилов екстракт. Добавете 4 бисквити амарети начупени на едро, 3 с.л. ликьор амарето и разбъркайте с помощта на миксер. Пресипете в тавичка и поставете във фризер за 1 час. Извадете и добавете 2 с.л. сладко от череши една по една, като след всяка разбърквате сместа бавно и вълнообразно. поръсете с още една бисквита амарети и поставете във фризер за още 4 часа.

Продукти

  • 500 мл пълномаслена течна сметана
  • 395 г подсладено кондензирано мляко
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 50 г какао
  • 100 г сурови белени лешници
  • 2 с.л. пудра захар

Свързани рецепти