Рецептата е на Ваклина Алексиева.

1. Разбийте крем-сиренето и подсладеното кондензирано мляко до напълно гладка хомогенна смес. Прибавете добре охладената сметана и разбивайте, докато се сгъсти.
2. Кипнете всички продукти за малиновия сироп заедно. Прецедете сиропа и го оставете да изстине.
3. Постелете прозрачно фолио във всяка формичка за крем-карамел така, че да има достатъчно, за да покриете формичката. Разпределете част от сладоледената смес в чашките, отгоре налейте сироп и отново сладоледена смес. Ако искате мраморен ефект, леко разбъркайте с лъжица отдолу нагоре.
4. Оставете във фризера, без да бъркате, докато стегне – от 2 до 4 часа.

Продукти

  • За сладоледа:175 г крем-сирене 1 консерва подсладено кондензирано мляко 200 мл течна животинска сметанаЗа сиропа:250 г малини 3 с.л. захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички