Сладолед с ягодов йогурт
1. Разбийте сметаната с помощта на миксер, докато увеличи обема си. добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия, киселото мляко и захарта. Разбъркайте с помощта на тел.
2. В тенджерка сложете почистените и измити ягоди със захарта и водата. Добавете ванилов екстракт на вкус. Разбъркайте и оставете соса да поври 5-7 минути. Пресипете го в блендер и го пасирайте.
3. Разделете ваниловата смес в две купи. Към едната част добавете почти целия ягодов сироп, отделете 2-3 с.л. от него.
4. Във формички за сладоледени близалки сипете малко от ваниловата смес, върху нея малко ягодова, а след това малко от останалия ягодов сироп и повторете подредбата до напълване на формичката. Поставете пръчка по средата на всяка формичка и замразете сладоледа.

Продукти

  • 400 мл сметана 1 шушулка ванилия 400 г кисело мляко 200 г кафява захарЗа ягодовия сироп:300 г ягоди 100 г кафява захар 100 мл вода ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички