Сладолед с ананас и пъпеш

Сладолед с ананас и пъпеш

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете кондензираното мляко с кокосовото мляко и разбъркайте леко.
2. Пресипете половината смес в блендер и добавете обеления и нарязан на кубчета пъпеш. За по-наситен цвят добавете няколко капки зелена боя. Пасирайте.
3. Към останалата смес добавете ананасовия сок. За по-наситен цвят добавете жълта боя.
4. В купа разбийте сметаната докато удвои обема си. Добавете половината разбита сметана към зелената смес, а другата половина - към жълтата. Пресипете двата вида смес в кани, за по-удобно.
5. Напълнете до половина формички за сладолед на клечка със зелената смес. Поставете ги във фризер да се стегнат. Извадете ги и допълнете формичките с жълтата смес. Поставете дървена клечка по средата на всяка формичка. Замразете.

Продукти

  • 1 консерва сладко кондензирано мляко
  • 200 мл кокосово мляко
  • 200 г пъпеш Медена роса
  • зелена боя за хранителни цели
  • 400 мл сметана
  • 200 мл ананасов сок
  • жълта боя за хранителни цели

Свързани рецепти