Сладолед с ананас и пъпеш
1. В купа смесете кондензираното мляко с кокосовото мляко и разбъркайте леко.
2. Пресипете половината смес в блендер и добавете обеления и нарязан на кубчета пъпеш. За по-наситен цвят добавете няколко капки зелена боя. Пасирайте.
3. Към останалата смес добавете ананасовия сок. За по-наситен цвят добавете жълта боя.
4. В купа разбийте сметаната докато удвои обема си. Добавете половината разбита сметана към зелената смес, а другата половина - към жълтата. Пресипете двата вида смес в кани, за по-удобно.
5. Напълнете до половина формички за сладолед на клечка със зелената смес. Поставете ги във фризер да се стегнат. Извадете ги и допълнете формичките с жълтата смес. Поставете дървена клечка по средата на всяка формичка. Замразете.

Продукти

  • 1 консерва сладко кондензирано мляко 200 мл кокосово мляко 200 г пъпеш Медена роса зелена боя за хранителни цели 400 мл сметана 200 мл ананасов сок жълта боя за хранителни цели

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички