Този сладолед на пръчка съдържа пълномаслена сметана, кондензирано мляко, шоколад и малини. Сместа се разпределя в силиконови формички и се замразява за 1 нощ. След това всеки сладолед се потопява в шоколадов ганаш и се овалва в кокосови стърготини.

Продукти

  • 285 мл сметана
  • ½ ч.л. ванилова паста
  • 75 г млечен шоколад (33% какао)
  • 200 г кондензирано мляко
  • 250 г малини
  • 400 г натурален шоколад (54% какао)
  • 300 мл готварска сметана
  • 100 г кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

  • 1. За сладоледа сипете 100 мл сметана заедно с ваниловата паста в тенджерка и оставете да кипне. Излейте сметаната върху нарязан шоколад в купа. Разбъркайте енергично с помощта на тел, докато сместа стане гладка и лъскава. Добавете другите 185 мл течна сметана и разбъркайте. Поставете прозрачно фолио върху сместа и поставете в хладилник за 5 часа.
  • 2. Разбийте сместа за сладоледа с помощта на миксер. Добавете кондензираното мляко и малините и разбийте сместа, докато започне да се задържа върху бъркалката. Пресипете сместа в пош с широк отвор.
  • 3. Напълнете силиконова форма за сладоледи на клечка. Поставете дървени плоски пръчки за сладолед в долната част на всяко отделение. Изравнете сместа. Ако не разполагате със специална форма, може да изсипете сместа в тавичка и да сложите пръчки, които да стърчат и от двете страни. Поставете формата във фризер за 1 нощ.
  • 4. За глазурата сипете сметаната в тенджерка да кипне. Залейте с нея нарязания шоколад в купа и разбъркайте докато той се разтопи. Пресипете сместа в кана.
  • 5. Потопете всеки сладолед в глазурата, а след това го оваляйте обилно в кокосови стърготини. Поставете сладоледите във фризер.

Свързани рецепти

Виж всички