Сладко пиле и картофи с каджун

Сладко пиле и картофи с каджун

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре картофите и ги нарежете на парчета. Сварете ги ал денте за 8 минути в подсолена вода. Прецедете ги и ги прехвърлете в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете ги с каджун и зехтин и хубаво ги разбъркайте. Печете картофите в предварително загрята фурна на 220 градуса 20 минути.
2. Нарежете бекона на много малки кубчета и ги запържете в дълбок тиган, до хрупкавост.
3. Нарежете пилешкото месо на не много тънки ленти и ги добавете при бекона. Запържете го за 6 минути.
4. Добавете нарязаните на ситно лук и чесън и ги запържете за 4 минути. Добавете меда и захарта, разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер.
5. За салатата нарежете доматите и чушките на едри кубчета и ги сложете в купа. Добавете прецедените сварени царевица и боб, и нарязания магданоз. Овкусете със сол, оцет и зехтин. разбъркайте добре.
6. Сервирайте печени картофи с каджун за основа, а върху тях сладко пиле със зеленчуци и салата.

Продукти

  • 800 г картофи
  • зехтин
  • 1 с.л. подправка каджун
  • 125 г бекон
  • 400 г пилешки гърди
  • 1 глава червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. течен мед
  • 1 с.л. кафява захар
  • сол

За салатата:

  • 4 домата
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 200 г царевица от консерва
  • 200 г зрял боб
  • 0.5 връзка магданоз
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. оцет
  • сол

Свързани рецепти