Начин на приготвяне:

1. Обелете скилидките чесън. Обелете и нарежете 5 парчета, големи колкото палец, джинджифил. Нарежете лютите чушки. Ако искате сладкото да е по-малко люто, заменете част от лютите чушки с камби.
2. Сложете така подготвените продукти в блендер. Отстранете жилката на листата от лайм и ги нарежете, добавете ги в блендера. Настържете и кората на 4 лайма. Смелете всичко на гладка паста.
3. Прехвърлете сместа в дълбока тенджера, добавете захарта, водата, оризовия оцет и двата вида сос. Разбъркайте и оставете сместа да заври. Сместа трябва да се редуцира за около 10-15 минути. Щом започнат да излизат големи балончета по повърхността и, значи сладкото е готово.
4. Пресипете сладкото в предварително стерилизирани буркани - 2 на брой.
Съвет: Използвайте сладкото от чили като сос, поднесен с плато от зеленчуци или намажете пилешки крилца с него и ги изпечете.

 
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

 

  • 8 червени люти чушки
  • 1 глава чесън
  • 200 г джинджифил
  • 2 листа от лайм
  • 4 лайма
  • настъргана кора
  • 2.5 ч.ч. захар
  • 0.5 ч.ч. вода
  • 0.5 ч.ч. оризов оцет
  • 3 с.л. рибен сос
  • 1 с.л. соев сос

Свързани рецепти