Начин на приготвяне:

1. Отчупете краката на рака. Покрийте ги с кухненска кърпа и ги начупете леко с помощта на нещо тежко. Разрежете тялото на рака на две и го отворете. Запазете сока, мазнината на рака, т.нар. масло.
2. Обелете и нарежете на много ситно лука, джинджифила и чесъна.
3. Загрейте силно голям уок. Сипете олиото в него и запържете зърната черен пипер и семената фенел и корандър, като разбърквате непрекъснато. Добавете лука и джинджифила, анасона и карамфила. Бъркайте 2-3 минути и внимавайте да не загорят. Добавете и чесъна за кратко.
4. Добавете краката на рака, разбърквайте. Добавете лютия червен пипер, кетчупа, мазнината на рака, рибен сос. Настържете кората на портокала и изтискайте сока му. Разбърквайте в продължение на 2-3 минути. Накрая овкусете със соев сос.
5. Пресипете рака в купа и го полейте с целия сос. Поръсете със ситно нарязани пресен лук и див или много тънък пресен чесън. Накрая поръсете със сусамово олио.

Продукти

  • 1 с.л. олио
  • 1 ч.л. семена от фенел
  • 1 ч.л. семена от кориандър
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 3 глави лук шалот
  • 2 см джинджифил
  • 4 гвоздейчета карамфил
  • 4 звездички анасон
  • 1 ч.л. зърна черен пипер
  • 2 ч.л. рибен сос
  • 5 скилидки чесън
  • 1.5 ч.л. едър лют червен пипер
  • 12 рачешки крака
  • 1 портокал
  • настъргана кора и сок
  • 400 мл кетчуп
  • соев сос
  • 3 стръка пресен лук
  • див чесън

Свързани рецепти