Предаване: Сладкишите на Франсишко МорейраГледайте в: Понеделник, 12 октомври от 17:00 | Понеделник, 12 октомври от 17:30

Начин на приготвяне:

1. За кекса смесете всички съставки в купа и разбийте до хомогенност. Изсипете сместа в квадратна тавичка, предварително намаслена и постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 7-8 минути.

2. Щом кексът изстине, извадете го и го нарежете на кубчета. Подредете кубчетата в тава, постлана с хартия за печене и печете 7-8 минути на 130 градуса.

3. В блендер сложете нарязаните домати, нарязаната на кръгчета небелена краставица, бадемите, малините и захарта. Пасирайте всичко до хомогенност.

4. Разпределете гаспачото в чаши. Гарнирайте с крутони от кекс и пресни малини, потопени в пудра захар.

Продукти

За кекса:

45 г кисео мляко

100 г захар

70 г брашно

1 яйце размер L

40 г слънчогледово олио

3 г бакпулвер

 

За гаспачото:

370 г зрели домаи

200 г пресни малини

70 г краставица

50 г бланширани сурови бадеми

50 г захар

 

пресни малини за украса

 

Свързани рецепти