1. За кекса смесете всички съставки в купа и разбийте до хомогенност. Изсипете сместа в квадратна тавичка, предварително намаслена и постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 7-8 минути.

2. Щом кексът изстине, извадете го и го нарежете на кубчета. Подредете кубчетата в тава, постлана с хартия за печене и печете 7-8 минути на 130 градуса.

3. В блендер сложете нарязаните домати, нарязаната на кръгчета небелена краставица, бадемите, малините и захарта. Пасирайте всичко до хомогенност.

4. Разпределете гаспачото в чаши. Гарнирайте с крутони от кекс и пресни малини, потопени в пудра захар.

Продукти

  • За кекса:
  • 45 г кисео мляко
  • 100 г захар
  • 70 г брашно
  • 1 яйце размер L
  • 40 г слънчогледово олио
  • 3 г бакпулвер
  • За гаспачото:
  • 370 г зрели домаи
  • 200 г пресни малини
  • 70 г краставица
  • 50 г бланширани сурови бадеми
  • 50 г захар
  • пресни малини за украса

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички