Сладко брюкселско зеле с кайсии и орехи
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За полентата сложете в тенджера млякото и бульона и се оставят да заврат. Тогава се изсипва брашното, като се бърка непрекъснато. Намалете огъня и оставете сместа да ври 45 минути, като от време на време разбърквайте, за да не залепне полентата. Накрая овкусете със сол, черен пипер и настърган кашкавал.
2. Нарежете месото на еднакви парчета. Запържете го на два пъти в тиган с масло. Изваждайте месото в чиния. В същата мазнина сотирайте нарязания на полумесеци лук. След това върнете месото в тигана, добавете дафиновия лист, карамфила, оцета и водата. Оставете на бавен огън два часа.
3. Накиснете сушените кайсии във вода за 1 час. Обелете брѝкселското зеле и разрежете по-големите глави наполовина. Измийте го и го сварете на пара за 4 минути. След това го облейте със студена вода. После го запържете в тиган, добавете нарязаните кайсии, орехите, а накрая добавете сладкото и разбъркайте.
4. Сервирайте полента, варено месо и сладко брюкселско зеле.
Продукти
- За вареното говеждо:750 г шарено говеждо месо 1 глава лук сол и черен пипер 40 г масло 2 бр. дафинови листа 3 зърна карамфил 1 с.л. оцет 1 ч.ч. топла водаЗа полентата:600 мл прясно мляко 600 мл бульон 250 г царевично брашно сол и черен пипер 100 г твърдо сиренеЗа брюкселското зеле:100 г сушени кайсии 500 г брюкселско зеле 80 г орехи зехтин 1 с.л. кайсиев конфитюр
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол