Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сладко брюкселско зеле с кайсии и орехи

категория 0/5

1. За полентата сложете в тенджера млякото и бульона и се оставят да заврат. Тогава се изсипва брашното, като се бърка непрекъснато. Намалете огъня и оставете сместа да ври 45 минути, като от време на време разбърквайте, за да не залепне полентата. Накрая овкусете със сол, черен пипер и настърган кашкавал.

2. Нарежете месото на еднакви парчета. Запържете го на два пъти в тиган с масло.  Изваждайте месото в чиния. В същата мазнина сотирайте нарязания на полумесеци лук. След това върнете месото в тигана, добавете дафиновия лист, карамфила, оцета и водата. Оставете на бавен огън два часа.

3. Накиснете сушените кайсии във вода за 1 час. Обелете брѝкселското зеле и разрежете по-големите глави наполовина. Измийте го и го сварете на пара за 4 минути. След това го облейте със студена вода. После го запържете в тиган, добавете нарязаните кайсии, орехите, а накрая добавете сладкото и разбъркайте.

4. Сервирайте полента, варено месо и сладко брюкселско зеле.

 

За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен