Сладкиш "Железницата на Утрехт"
1. За тази икономична торта използвайте бисквити или останал ви кекс. Смелете ги фино в кухненски робот.
2. Сипете смлените бисквити в голяма купа и добавете меда към тях. Разтопете маслото и го добавете и него. Разбъркайте добре сместа.
3. Намажете с масло тавичка или форма с диаметър 21 см. Постелете голямо парче прозрачно фолио и изсипете сместа във формата. Загладете равномерно и притиснете. Покрийте сладкиша със свободните краища на прозрачното фолио и го поставете във фризер за 10 минути.
4. За глазурата сипете сока в дълбока купа и добавяйте пудрата захар малко по малко, като разбивате енергично с помощта на тел.
5. Извадете стегнатия сладкиш от формата. Ако е необходимо, затоплете леко формата върху котлон. Поставете сладкиша върху поднос и изсипете глазурата върху него. Разпределете я равномерно по повърхността му.  Оставете сладкиша няколко минути на стайна температура, разрежете го по средата, а след това го нарежете на големи триъгълни парчета.

Продукти

  • 800 г бисквити 240 г масло 360 г течен медЗа глазурата:3 с.л. сок от червено цвекло 200 г пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички