Сладкиш "Железницата на Утрехт"
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За тази икономична торта използвайте бисквити или останал ви кекс. Смелете ги фино в кухненски робот.
2. Сипете смлените бисквити в голяма купа и добавете меда към тях. Разтопете маслото и го добавете и него. Разбъркайте добре сместа.
3. Намажете с масло тавичка или форма с диаметър 21 см. Постелете голямо парче прозрачно фолио и изсипете сместа във формата. Загладете равномерно и притиснете. Покрийте сладкиша със свободните краища на прозрачното фолио и го поставете във фризер за 10 минути.
4. За глазурата сипете сока в дълбока купа и добавяйте пудрата захар малко по малко, като разбивате енергично с помощта на тел.
5. Извадете стегнатия сладкиш от формата. Ако е необходимо, затоплете леко формата върху котлон. Поставете сладкиша върху поднос и изсипете глазурата върху него. Разпределете я равномерно по повърхността му. Оставете сладкиша няколко минути на стайна температура, разрежете го по средата, а след това го нарежете на големи триъгълни парчета.
2. Сипете смлените бисквити в голяма купа и добавете меда към тях. Разтопете маслото и го добавете и него. Разбъркайте добре сместа.
3. Намажете с масло тавичка или форма с диаметър 21 см. Постелете голямо парче прозрачно фолио и изсипете сместа във формата. Загладете равномерно и притиснете. Покрийте сладкиша със свободните краища на прозрачното фолио и го поставете във фризер за 10 минути.
4. За глазурата сипете сока в дълбока купа и добавяйте пудрата захар малко по малко, като разбивате енергично с помощта на тел.
5. Извадете стегнатия сладкиш от формата. Ако е необходимо, затоплете леко формата върху котлон. Поставете сладкиша върху поднос и изсипете глазурата върху него. Разпределете я равномерно по повърхността му. Оставете сладкиша няколко минути на стайна температура, разрежете го по средата, а след това го нарежете на големи триъгълни парчета.
Продукти
- 800 г бисквити 240 г масло 360 г течен медЗа глазурата:3 с.л. сок от червено цвекло 200 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери