Подготовка
Нарязваме сливите и орехите. Към тях добавяме вино, захар и разбитите яйца Сипваме разтопеното масло. Отделно смесваме содата и бакпулвера с брашното. Пресяваме и слагаме при сливите. Получаваме гъста смес, която слагаме в намазана форма с подвижни стени. Изпичаме на 170 градуса, но да остане леко суров. Поръсваме сладкиша с пудра захар и сервираме с топка сладолед.
Продукти
- 22 бр. сушени сливи без костилки
- 0.5 ч.ч. орехови ядки
- 1 к.ч. хубаво вино
- 50 г масло
- 1.5 ч.ч. захар
- 2 яйца
- 2 чаши брашно
- 0.5 ч.л. сода
- 1 ч.л. бакпулвер
- пудра захар