Начин на приготвяне:

1. Карамелизирайте захарта. Затоплете сметаната и я излейте при захарта. Оставете сместа да изстине в хладилника.
2. За многолистното тесто смесете водата и млякото в тенджерка, а след това и маслото. Щом сместа заври добавете цялото брашно наведнъж. То трябва да се свари хубаво.
3. Преместете сместа за тестото в купа и добавете яйцата едно по едно докато се получи рядко лепкаво тесто.
4. За основата на сладкиша разточете квадратите бутер тесто, сложени един върху друг на голямо квадратно парче. След това изрежете кръг от него според формата и го надупчете с вилица.
5. Направете три кръга от мекото тесто с пош върху основата. Оформете и малки топчици - еклерчета. Изпечете ги заедно с основата на сладкиша.
6. За крема сварете млякото заедно със захарта. В купичка разбийте готовото кремче с малко студено мляко и сърцевината на шушулката. Добавете го към млякото и разбъркайте докато се сгъсти. Охладете крема в чиния и го покрийте с прозрачно фолио.
7. Сложете сладкарския крем в пош и запълнете пространствата между кръговете тесто. Пробийте еклерчетата и ги напълнете с крем. После ги потопете от едната страна в карамелизирана захар и ги оставете да изстинат и да се втвърдят. След това ги потопете от другата им страна и ги залепете по ръба на сладкиша.
8. Извадете охладения карамелен крем и го смесете с малко сметана. Разбийте сместа до пухкавост с помощта на миксер. Сложете крема в пош и запълнете средата на сладкиша под формата на вълни.
9. Поръсете сладкиша с морска сол.

Продукти

За карамеления крем:

  • 125 г захар
  • 500 мл сметана
  • 4 квадратчета бутер тесто 10 х 10
  • морска сол

За крема:

  • 32 г яйчен крем на прах
  • 500 мл прясно мляко
  • 32 г захар
  • 1 ванилия

За многолистното тесто:

  • 125 г мляко
  • 125 мл вода
  • 125 г масло
  • 125 г брашно
  • 4 яйца
  • 3 г сол

За карамела:

  • 250 г захар

Свързани рецепти