Сладкиш със зелен чай
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сипете сметаната в тенджерка и добавете маслото. Щом сметаната заври, добавете начупения на парченца бял шоколад и бъркайте енергично, докато той се разтопи. Дръпнете съда от котлона и оставете сместа да изстине, но не прекалено дълго, защото шоколадът ще се втвърди.
2. Разделете белтъците от жълтъците и ги измерете с кухненска везна. /Посочените грамове отговарят на около 7 жълтъка и около 8 белтъка./ Разбийте белтъците с помощта на миксер. След това добавете към тях половината количество захар и продължете разбиването до получаването на пяна. Жълтъците разбийте на ръка, с останалата захар, докато изсветлеят. В трета купа смесете брашното със зеления чай на прах и разбъркайте хубаво.
3. Добавете поизстиналата сметанова смес към жълтъците и разбъркайте. След това добавете малко от разбитите белтъци и разбъркайте. Пресипете цялата смес в купата с белтъци и разбъркайте внимателно до хомогенност.
4. Добавете брашното със зеления чай на няколко порции към сместа и разбъркайте до пълното им поемане.
5. Намажете с мазнина една или две правоъгълни, дълбоки форми за кекс и постелете дъното и стените им с хартия за печене. Разпределете кексовото тесто във формите. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 170 градуса 1 час. Леко изстиналия сладкиш извадете от формата и поръсете с пудра захар.
2. Разделете белтъците от жълтъците и ги измерете с кухненска везна. /Посочените грамове отговарят на около 7 жълтъка и около 8 белтъка./ Разбийте белтъците с помощта на миксер. След това добавете към тях половината количество захар и продължете разбиването до получаването на пяна. Жълтъците разбийте на ръка, с останалата захар, докато изсветлеят. В трета купа смесете брашното със зеления чай на прах и разбъркайте хубаво.
3. Добавете поизстиналата сметанова смес към жълтъците и разбъркайте. След това добавете малко от разбитите белтъци и разбъркайте. Пресипете цялата смес в купата с белтъци и разбъркайте внимателно до хомогенност.
4. Добавете брашното със зеления чай на няколко порции към сместа и разбъркайте до пълното им поемане.
5. Намажете с мазнина една или две правоъгълни, дълбоки форми за кекс и постелете дъното и стените им с хартия за печене. Разпределете кексовото тесто във формите. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 170 градуса 1 час. Леко изстиналия сладкиш извадете от формата и поръсете с пудра захар.
Продукти
- 165 г масло 70 мл сметана 150 г бял шоколад 130 г жълтъци 265 г белтъци 245 г захар 22 г японски зелен чай на прах пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк