Сладкиш с праскови и сливи
За тестото разбийте маслото със захарта в кухненски робот. Когато побелее сместа, добавете малко по малко яйцето, жълтъците и настърганата цитрусова кора и продължете разбиването. Отделно смесете и пресейте сухите продукти. Добавете и тях към сместа. Разстелете тестото върху хартия за печене и сложете парче хартия и върху него. С помощта на точилка го разточете във формата на квадрат или на съда за печене, който ще ползвате. Сложете тестото в хладилник за 1 час. Като го извадите, отлепете двете парчета хартия и обърнете тестото върху алуминиево фолио, с което е постлана формата или съда за печене. Набучете тестето с вилица. Сложете го да се изпече за 15 минути във фурна, загрята на 180 градуса.
Ако имате възможност, направете сместа с плодовете 24 часа предварително. Но може да я направите и в момента. Нарежете плодовете на парчета и ги сложете в купа. Отделно смесете захрата, нишестето и анасона и ги пресипете при плодовете. Разбъркайте хубаво. Добавете и лимоновия сок.
За шоколадовите трохи смесете съставките в кухненски робот и разбийте. /Бадемовото брашно представлява много фино смляни бадеми./
Върху изпечената основа изсипете плодовата смес и изравнете. върху тях с ръце поставяйте от шоколадовите трохи, докато плодовете се покрият плътно. Изпечете сладкиша на 180 градуса за 15-20 минути. Нарежете го на квадратчета.

Продукти

  • За тестото:250 г масло 150 г пудра захар 1 яйце 3 жълтъка 1 настъргана кора от цитрусов плод 400 г брашно 100 г горчиво какао 0.25 ч.л. сол 15 г бакпулверЗа шоколадовите трохи:175 г захар 5 г бакпулвер 25 г какао 115 г брашно 125 г масло 140 г бадемово брашно 0.5 портокал настъргана кораЗа плодовия пълнеж:500 г праскови 500 г сливи 300 г захар 200 г царевично нишесте 1 ч.ч. лимонов сок 2 бр. звездички анасон натрошени бадеми

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички