Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сладкиш с праскови и сливи

категория 0/5
За тестото разбийте маслото със захарта в кухненски робот. Когато побелее сместа, добавете малко по малко яйцето, жълтъците и настърганата цитрусова кора и продължете разбиването. Отделно смесете и пресейте сухите продукти. Добавете и тях към сместа. Разстелете тестото върху хартия за печене и сложете парче хартия и върху него. С помощта на точилка го разточете във формата на квадрат или на съда за печене, който ще ползвате. Сложете тестото в хладилник за 1 час. Като го извадите, отлепете двете парчета хартия и обърнете тестото върху алуминиево фолио, с което е постлана формата или съда за печене. Набучете тестето с вилица. Сложете го да се изпече за 15 минути във фурна, загрята на 180 градуса.
Ако имате възможност, направете сместа с плодовете 24 часа предварително. Но може да я направите и в момента. Нарежете плодовете на парчета и ги сложете в купа. Отделно смесете захрата, нишестето и анасона и ги пресипете при плодовете. Разбъркайте хубаво. Добавете и лимоновия сок.
За шоколадовите трохи смесете съставките в кухненски робот и разбийте. /Бадемовото брашно представлява много фино смляни бадеми./
Върху изпечената основа изсипете плодовата смес и изравнете. върху тях с ръце поставяйте от шоколадовите трохи, докато плодовете се покрият плътно. Изпечете сладкиша на 180 градуса за 15-20 минути. Нарежете го на квадратчета.
За деца:
да
За вегетарианци:
да