Сладкиш с мед и манго
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото изсипете брашното на плота, поръсете солта върху него и направете кладенче. В кладенчето сложете маслото, захарта, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и жълтъка. Размесете продуктите с пръсти и постепенно омесете брашно, като си помагате с шпакла. Щом тестото стане гладко, оформете топка, сплескайте я и я увийте в прозрачно фолио. Сложете тестото за половин час в хладилник.
2. Намажете с масло плитка форма за пай /с къдрави стени и подвижно дъно, диаметър 20 см/. Разточете тестото върху набрашнен плот, не е необходимо да е тънко. Прехвърлете тестото върху формата и го напаснете по нея. Изрежете излишното тесто. Надупчете тестото по дъното. За т. нар. сляпо печене поставете парче хартия за печене върху тестото, а върху нея изсипете зърна боб. печете основата в предварително загрята фурна на 190 градуса 10 минути.
3. За пълнежа обелете и нарежете мангото. Сложете го в блендер и го пасирайте. Добавете меда, кондензираното мляко и кардамона и отново пасирайте. Добавете яйцата едно по едно без да спирате да пасирате. /Ако не разполагате с блендер, пасирайте мангото с пасатор, а след това разбийте останалите продукти с помощта на миксер./
4. Изсипете пълнежа с манго върху изпечената основа на пая. Печете пая на 150 градуса 30 минути.
5. За глазурата разбийте на ръка, енергично,продуктите, които предварително сте смесили. Поднесете парче сладкиш, гарниран със супена лъжица глазура.
2. Намажете с масло плитка форма за пай /с къдрави стени и подвижно дъно, диаметър 20 см/. Разточете тестото върху набрашнен плот, не е необходимо да е тънко. Прехвърлете тестото върху формата и го напаснете по нея. Изрежете излишното тесто. Надупчете тестото по дъното. За т. нар. сляпо печене поставете парче хартия за печене върху тестото, а върху нея изсипете зърна боб. печете основата в предварително загрята фурна на 190 градуса 10 минути.
3. За пълнежа обелете и нарежете мангото. Сложете го в блендер и го пасирайте. Добавете меда, кондензираното мляко и кардамона и отново пасирайте. Добавете яйцата едно по едно без да спирате да пасирате. /Ако не разполагате с блендер, пасирайте мангото с пасатор, а след това разбийте останалите продукти с помощта на миксер./
4. Изсипете пълнежа с манго върху изпечената основа на пая. Печете пая на 150 градуса 30 минути.
5. За глазурата разбийте на ръка, енергично,продуктите, които предварително сте смесили. Поднесете парче сладкиш, гарниран със супена лъжица глазура.
Продукти
- За тестото:330 г брашно щипка сол 275 г студено масло 1 шушулка ванилия 60 г пудра захар 1 жълтъкЗа пълнежа:2 манго 1 консерва кондензирано мляко 4 яйца 60 г мед 1 ч.л. смлян кардамонЗа глазурата:50 г заквасена сметана 150 г маскарпоне 1 с.л. пудра захар 0.5 лимон сок
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк