Сладкиш с круши, зелен чай и лимонена трева

Сладкиш с круши, зелен чай и лимонена трева
Свързани предавания: Сладкишите на Франсишко МорейраГледайте Четвъртък, 12 декември, 11:00 | Четвъртък, 12 декември, 16:00

Начин на приготвяне:

1. За сиропа, в тенджерка сипете горещата вода и 100 г захар. Добавете прегънатите на две стръкове лимонена трева. 

2. Обелете крушите и ги разрежете на четвъртинки. Отстранете семките им и ги поставете в тенджерката. Варете до омекване. След това дръпнете от огъня и оставете да се охладят. Запазете сиропа.

3. За тестото, в купа разбийте маслото с пудрата захар, с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко, докато то се поеме от сместа.

4. В друга купа смесете брашното, бадемовото брашно и зеления чай матча. Разбъркайте добре. Добавете сухите съставки към маслената смес и разбъркайте до хомогенност.

5. Нарежете охладените круши на парчета и ги добавете в тестото. Разбъркайте с помощта на шпатула.

6. Изсипете тестото в предварително намаслена форма с подвижно дъно (диаметър 25 см) и го разпределете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 30 минути. Щом извадите сладкиша, полейте го внимателно с топъл сироп от варенето на крушите.

7. Нарежете сладсиша на триъгълни парчета и поднесете, поръсен с пудра захар, по желание.

Продукти

3 круши наши

500 мл гореща вода

100 г захар

2 стръка прясна лимонена трева

 

За тестото:

200 г безсолно масло  (на стайна температура)

200 г пудра захар

50 г бадемово брашно

20 г зелен чай матча на прах

3 яйца

200 г брашно

 

Свързани рецепти