Начин на приготвяне:

1. Почистете сливите от костилките и ги нарежете на четвъртинки. Полейте ги с алкохола и ги оставете, докато приготвите тестото.
2. Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно. Сипете лимоновата кора, ванилиите, след това като бъркате внимателно с ръце прибавете и брашното, предварително пресято с бакпулвера. Накрая налейте алкохола от сливите.
3. Изсипете тестото в тава върху хартия за печене и го разстелете равномерно. Наръсете с овесените ядки. Отгоре поставете резенчетата сливи. Поръсете със захар и печете сладкиша в предварително загрята на 170 градуса фурна за 30-35 минути. Сервирайте го охладен. По желание поръсете с пудра захар.

Продукти

  • 500 г сини сливи
  • 5 с.л. коняк или бренди
  • 180 г меко масло
  • 180 г пудра захар
  • 3 яйца
  • 300 г брашно
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. настъргана лимонова кора
  • фини овесени ядки за поръсване
  • захар за поръсване
  • пудра захар за поръсване

Свързани рецепти