1. Почистете сливите от костилките и ги нарежете на четвъртинки. Полейте ги с алкохола и ги оставете, докато приготвите тестото.
2. Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно. Сипете лимоновата кора, ванилиите, след това като бъркате внимателно с ръце прибавете и брашното, предварително пресято с бакпулвера. Накрая налейте алкохола от сливите.
3. Изсипете тестото в тава върху хартия за печене и го разстелете равномерно. Наръсете с овесените ядки. Отгоре поставете резенчетата сливи. Поръсете със захар и печете сладкиша в предварително загрята на 170 градуса фурна за 30-35 минути. Сервирайте го охладен. По желание поръсете с пудра захар.

Продукти

  • 500 г сини сливи 5 с.л. коняк или бренди 180 г меко масло 180 г пудра захар 3 яйца 300 г брашно 1 ч.л. ванилов екстракт 1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. настъргана лимонова кора фини овесени ядки за поръсване захар за поръсване пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне: