Начин на приготвяне:

1. Намаслете дъното и стените на форма с пружина с диаметър 20 см.
2. В една купа смесете брашното, бакпулвера, солта и 0.5 ч.л. канела.
3. В друга купа разбийте разтопеното масло със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате да разбивате, докато сместа удвои обема си.
4. Добавете сухите съставки към сместа и разбъркайте до хомогенност. Обелете и настържете едната ябълка. Добавете я в сместа и разбъркайте.
5. Изсипете сместа във формата. Обелете и почисгете ото семките другите две ябълки. Нарежете ги на тънки резени и ги подредете като ветрило върху сместа. Смесете канелата и кафявата захар и ги поръсете върху ябълките. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-50 минути.
6. Извадете изстиналия сладкиш от формата и нарежете на триъгълни парчета.

Продукти

  • 175 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 0.5 ч.л. канела
  • 90 г разтопено масло
  • 150 г захар
  • 2 яйца
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 3 твърди ябълки
  • 1 с.л. канела
  • 1 с.л. кафява захар

Свързани рецепти