Начин на приготвяне:

1. Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на тънки резени. Солжете ги в купа и ги поръсете с лимонов сок, за да не почернеят.
2. В купа разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер. Настържете фино кората на предварително измития и подсушен лимон. Смесете брашното и бакпулвера и ги добавете малко по малко, като разбивате непрекъснато. добавете щипка сол и парченцата меко масло. Разбийте до гладка смес.
3. Намажете с масло дъното и стените на форма с пружина, постелете дъното с хартия за печене. Подредете половината резени ябълки на дъното на формата. Изсипете кексовата смес върху тях. Отгоре подредете останалите ябълки. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути. Охладете сладкиша добре.
4. Поднесете триъгълно парче ябълков сладкиш, поръсено с пудра захар.

Продукти

  • 600 г ябълки
  • 4 яйца
  • 150 г захар
  • 150 г фино брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 150 г меко масло
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • щипка сол

Свързани рецепти