Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сладкиш с ядки

категория 2/5
1. За тестото изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сложете мекото масло, пудрата захар и настърганата кора на половината лимон. С пръсти смесете продуктите и прибавяйте брашното. Щом омесите топка тесто, сплескайте я и я увийте в прозрачно фолио. Поставете тестото в хладилник за 1 час.
2. Разточете тестото в правоъгълна форма с приблизителни размери 30 х 20 см. Поставете го в плоска тава върху хартия за печене, надупчете го с вилица на няколко места и го изпечете за 15 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.
3. За пълнежа разтопете масло в тенджерка на слаб огън. Добавете захарта и кленовия сироп и разбъркайте докато сместа стане гладка. Нарежете лешниците, орехите и портокаловите корички и ги добавете към сместа с масло. Добавете и филираните бадеми и ядките шам-фъстък. След това добавете яйцата и разбъркайте. Изсипете пълнежа върху поизпеченето тесто и го разпределете равномерно. Печете сладкиша още 20 минути на 170 градуса.
4. Нарежете сладкиша на парчета и го поднесете към следобедното кафе или чай.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен