Сладкиш с ядки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сложете мекото масло, пудрата захар и настърганата кора на половината лимон. С пръсти смесете продуктите и прибавяйте брашното. Щом омесите топка тесто, сплескайте я и я увийте в прозрачно фолио. Поставете тестото в хладилник за 1 час.
2. Разточете тестото в правоъгълна форма с приблизителни размери 30 х 20 см. Поставете го в плоска тава върху хартия за печене, надупчете го с вилица на няколко места и го изпечете за 15 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.
3. За пълнежа разтопете масло в тенджерка на слаб огън. Добавете захарта и кленовия сироп и разбъркайте докато сместа стане гладка. Нарежете лешниците, орехите и портокаловите корички и ги добавете към сместа с масло. Добавете и филираните бадеми и ядките шам-фъстък. След това добавете яйцата и разбъркайте. Изсипете пълнежа върху поизпеченето тесто и го разпределете равномерно. Печете сладкиша още 20 минути на 170 градуса.
4. Нарежете сладкиша на парчета и го поднесете към следобедното кафе или чай.
2. Разточете тестото в правоъгълна форма с приблизителни размери 30 х 20 см. Поставете го в плоска тава върху хартия за печене, надупчете го с вилица на няколко места и го изпечете за 15 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.
3. За пълнежа разтопете масло в тенджерка на слаб огън. Добавете захарта и кленовия сироп и разбъркайте докато сместа стане гладка. Нарежете лешниците, орехите и портокаловите корички и ги добавете към сместа с масло. Добавете и филираните бадеми и ядките шам-фъстък. След това добавете яйцата и разбъркайте. Изсипете пълнежа върху поизпеченето тесто и го разпределете равномерно. Печете сладкиша още 20 минути на 170 градуса.
4. Нарежете сладкиша на парчета и го поднесете към следобедното кафе или чай.
Продукти
- За тестото:150 г брашно 45 г пудра захар 120 г масло 1 бр. лимон настъргана кораЗа пълнежа:40 г лешници 40 г орехи 50 г масло 50 г кленов сироп 110 г пудра захар 2 яйца 40 г филирани бадеми 40 г захаросани кори от портокал 40 г ядки шам-фъстък
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни