Сладкиш с фъстъчено масло и конфитюр
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За трохите сипете брашното върху плота. Към него добавете фъстъченото масло, мекото краве масло и захарта. Омесете сместа с ръце и я претрийте през пръсти, зад а се получат трохи.поставете трохите в чиния и ги поставете в хладилник да се стегнат.
2. За тестото разбийте фъстъченото масло и кравето масло с помощта на миксер, до пълното им смесване. Добавете захарта без да спирате разбиването. След това добавете яйцата, едно по едно, като бъркате непрекъснато. Смесете брашното с бакпулвера и ги добавете към сместа. Разбърквайте до получаването на хомогенна смес.
3. Намаслете дъното и стените на тавичка /21х21 см/ и я постелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и я разстелете равномерно. Върху нея разпределете сладкото. Поръсете цялата повърхност на сладкиша с трохите със стайна температура. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
4. Извадете изпечения сладкиш от тавата, отлепете хартията за печене и го нарежете на еднакви квадратни парчета. Подредете парчетата сладкиш върху поднос и поръсете с тънък слой пудра захар.
2. За тестото разбийте фъстъченото масло и кравето масло с помощта на миксер, до пълното им смесване. Добавете захарта без да спирате разбиването. След това добавете яйцата, едно по едно, като бъркате непрекъснато. Смесете брашното с бакпулвера и ги добавете към сместа. Разбърквайте до получаването на хомогенна смес.
3. Намаслете дъното и стените на тавичка /21х21 см/ и я постелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и я разстелете равномерно. Върху нея разпределете сладкото. Поръсете цялата повърхност на сладкиша с трохите със стайна температура. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
4. Извадете изпечения сладкиш от тавата, отлепете хартията за печене и го нарежете на еднакви квадратни парчета. Подредете парчетата сладкиш върху поднос и поръсете с тънък слой пудра захар.
Продукти
- За трохите:110 г брашно 135 г светлокафява захар 135 г меко масло 2 с.л. фъстъчено маслоЗа тестото:90 г фъстъчено масло 2 с.л. масло 120 г захар 2 яйца 180 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 180 мл прясно мляко щипка сол 150 г сладко от горски плодове
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери