Сладкиш с фъстъчено масло и конфитюр

Сладкиш с фъстъчено масло и конфитюр

Начин на приготвяне:

1. За трохите сипете брашното върху плота. Към него добавете фъстъченото масло, мекото краве масло и захарта. Омесете сместа с ръце и я претрийте през пръсти, зад а се получат трохи.поставете трохите в чиния и ги поставете в хладилник да се стегнат.
2. За тестото разбийте фъстъченото масло и кравето масло с помощта на миксер, до пълното им смесване. Добавете захарта без да спирате разбиването. След това добавете яйцата, едно по едно, като бъркате непрекъснато. Смесете брашното с бакпулвера и ги добавете към сместа. Разбърквайте до получаването на хомогенна смес.
3. Намаслете дъното и стените на тавичка /21х21 см/ и я постелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и я разстелете равномерно. Върху нея разпределете сладкото. Поръсете цялата повърхност на сладкиша с трохите със стайна температура. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
4. Извадете изпечения сладкиш от тавата, отлепете хартията за печене и го нарежете на еднакви квадратни парчета. Подредете парчетата сладкиш върху поднос и поръсете с тънък слой пудра захар.

Продукти

За трохите:

  • 110 г брашно
  • 135 г светлокафява захар
  • 135 г меко масло
  • 2 с.л. фъстъчено масло

За тестото:

  • 90 г фъстъчено масло
  • 2 с.л. масло
  • 120 г захар
  • 2 яйца
  • 180 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 180 мл прясно мляко
  • щипка сол
  • 150 г сладко от горски плодове

Свързани рецепти