Сладкиш "Париж-Брест" с малинов крем
Рецепта от: Кирстен Тиболс
1. За пареното тесто сипете прясното мляко, водата и захарта в тенджерка. Добавете маслото и разбъркайте, докато то се разтопи. Добавете брашното и бъркайте енергично, докато се образува лъскава смес.
2. Пресипете тестото в кухненски робот и разбийте. В купичка разбийте яйцата и ги добавете малко по малко без да спирате разбиването. Тестото е готово, когато след загребване с лъжица, то свободно пада от нея. Пресипете тестото в пош с назъбен накрайник (диаметър 16 мм).
3. Напръскайте плоска тава с мазнина, а след това поръсете с брашно. С помощта на ринг (диаметър 7 см) отбележете 6 кръгчета. Оформете кръгчетата с тесто. Поръсете всеки ринг с филирани бадеми. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 10 минути, след това намалете на 150 и печете 10-15 минути, накрая печете на 130 градуса за още 15-20 минути. Оставете тестените кръгчета да изстинат напълно.
4. За крема разбийте сметаната заедно със захарта до плътност. Добавете малините и ги намачкайте. Разбъркайте и пресипете в пош с назъбен накрайник (12-16 мм).
5. С помощта на назъбен нож разрежете всеки кръг на две, по хоризонтал. Върху долната част шприцовайте крем с малини. върху него подредете няколко половинки малини и поставете горната половина. Поръсете с пудра захар.
Продукти
- 65 мл прясно мляко
- 65 мл вода
- щипка сол
- 5 г захар
- 45 г безсолно масло
- 70 г брашно
- 2-3 яйца
- 25 г филирани бадеми
- За крема:
- 450 г сладкарска сметана
- 125 г малини
- 100 г захар
- Допълнително:
- 250 г малини
- пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско