Начин на приготвяне:

1. За пареното тесто сипете прясното мляко, водата и захарта в тенджерка. Добавете маслото и разбъркайте, докато то се разтопи. Добавете брашното и бъркайте енергично, докато се образува лъскава смес.

2. Пресипете тестото в кухненски робот и разбийте. В купичка разбийте яйцата и ги добавете малко по малко без да спирате разбиването. Тестото е готово, когато след загребване с лъжица, то свободно пада от нея. Пресипете тестото в пош с назъбен накрайник (диаметър 16 мм).

3. Напръскайте плоска тава с мазнина, а след това поръсете с брашно. С помощта на ринг (диаметър 7 см) отбележете 6 кръгчета. Оформете кръгчетата с тесто. Поръсете всеки ринг с филирани бадеми. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 10 минути, след това намалете на 150 и печете 10-15 минути, накрая печете на 130 градуса за още 15-20 минути. Оставете тестените кръгчета да изстинат напълно.

4. За крема разбийте сметаната заедно със захарта до плътност. Добавете малините и ги намачкайте. Разбъркайте и пресипете в пош с назъбен накрайник (12-16 мм).

5. С помощта на назъбен нож разрежете всеки кръг на две, по хоризонтал. Върху долната част шприцовайте крем с малини. върху него подредете няколко половинки малини и поставете горната половина. Поръсете с пудра захар.

Продукти

  • 65 мл прясно мляко
  • 65 мл вода
  • щипка сол
  • 5 г захар
  • 45 г безсолно масло
  • 70 г брашно
  • 2-3 яйца
  • 25 г филирани бадеми

 

За крема:

  • 450 г сладкарска сметана
  • 125 г малини
  • 100 г захар

 

Допълнително:

  • 250 г малини
  • пудра захар

Свързани рецепти