Свързани предаванияНина Бабич: Моята френска пекарнаГледайте Събота 19 Октомври, 21:00 | Събота 19 Октомври, 21:30

Начин на приготвяне:

1. В купата на миксера смесете кестеновото пюре и маслото. Разбивайте на ниска скорост за кратко, за да се смесят леко.


2. Добавете на няколко пъти яйцата и разбийте.

3. В друга купа смесете захарта, бадемите и бакпулвера. Добавете ги към сместа с пюре от кестени и разбъркайте.

4. Добавете нарязаните на едро варени кестени в тестото и внимателно разбъркайте. 

5.Намажете 2 малки продълговати форми за печене с масло. Загрейте фурната на 150 градуса. Изсипете половината тесто във формите, сложете малините една по една в тестото, на различна дълбочина. Сипете отгоре другата половина от тестото и отново сложете една по една малини вътре в тестото, загладете го с шпатулата. Поръсете с малко кестени и малини. 
Печете във фурната около 30 минути. 

6. Оставете сладкиша да изстине във формата. Извадете, поръсете с пудра захар и поднесете.

*Печете във фурна без вентилатор.

Продукти

 

  • 120 г меко масло
  • 240 г пюре от кестени
  • 84 г яйца
  • 120 г кристална захар
  • 120 г фино смлени бадеми
  • 2.5 г бакпулвер
  • 90 г белени варени кестени
  • 90 г замразени малини
  • масло за намазване
  • пудра захар за поръсване

Свързани рецепти