Сладкиш от Евора

Сладкиш от Евора

Начин на приготвяне:

1. Сипете захарта и водата в тенджера и сварете захарен сироп, като от време на време разбърквате. Щом температурата на сиропа достигне 108 градуса, той е готов. Може да проверите, като гребнете с лъжица от него, трябва да се образува капчица.
2. Смелете бадемите фино с помощта на блендер.
3. Обелете портокала като премахнете бялата му ципа. След това го нарежете на резенчета, отстранявайки ципата между тях. Добавете малко портокалов сок към захарния сироп.
4. Щом сиропът е готов, добавете бадемовото брашно малко по малко, като бъркате енергично с телена бъркалка. Добавете маслото, разбъркайте.
5. Отделете жълтъците на 6 яйца и ги разбъркайте в купичка. Добавете малко от топлата смес към жълтъците и разбъркайте. След това постепенно ги изсипете в тенджерата, като бъркате без да спирате енергично сместа.
6. Пресипете сладкиша в дълбока чиния. Върху него подредете резенчетата портокал. Украсете със стрък мента.

Продукти

  • 300 г захар
  • 600 мл вода
  • 200 г белени бадеми
  • 50 г масло
  • 6 жълтъка
  • 1 портокал
  • 1 стрък мента

Свързани рецепти