Сладкиш макадамия

Сладкиш макадамия

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на едро ядките макадамия.
2. Изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. Сложете маслото и захарта и с пръсти смесете продуктите. Трябва да получите ронливо тесто.
3. Намажете с масло тавичка с размери 30х20 см и я постелете с хартия за печене. Разпределете ронливото тесто на дъното. върху него разпределете нарязаните ядки.
4. В тенджерка разтопете маслото заедно със захарта. Бъркайте в продължение на 1 минута. Щом сместа кипне, я оставете малко да поври. Залейте с карамелената смес тестото и ядките. Печете сладкиша 20 минути на 180 градуса.
5. Настържете шоколада или го нарежете на ситно. Разпределете го върху още топлия сладкиш. След това оставете школада да стегне - на стайна телпература, а по-късно в хладилник.
6. Разрежете сладкиша на правогълничета преди поднасяне или оставете гостите сами да направят това.

Продукти

  • 185 г ядки макадамия
  • 120 г масло
  • 250 г брашно
  • 145 г кафява захар

За карамеления сос:

  • 120 г масло
  • 70 г кафява захар

За настъргване:

  • 200 г млечен шоколад

Свързани рецепти