Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сладкиш макадамия

категория 0/5
1. Нарежете на едро ядките макадамия.
2. Изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. Сложете маслото и захарта и с пръсти смесете продуктите. Трябва да получите ронливо тесто.
3. Намажете с масло тавичка с размери 30х20 см и я постелете с хартия за печене. Разпределете ронливото тесто на дъното. върху него разпределете нарязаните ядки.
4. В тенджерка разтопете маслото заедно със захарта. Бъркайте в продължение на 1 минута. Щом сместа кипне, я оставете малко да поври. Залейте с карамелената смес тестото и ядките. Печете сладкиша 20 минути на 180 градуса.
5. Настържете шоколада или го нарежете на ситно. Разпределете го върху още топлия сладкиш. След това оставете школада да стегне - на стайна телпература, а по-късно в хладилник.
6. Разрежете сладкиша на правогълничета преди поднасяне или оставете гостите сами да направят това.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен