Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сладкиш "Дунавски валс"

Стъпки

  1. Prev1/8Next

    1. Разбийте яйцата със захарта на крем и добавете маслото.
    2. Пресейте брашното с ванилията и бакпулвера и го разбъркайте с яйчената смес.
  2. Prev2/8Next

    3. Половината от тестото изсипете в кръгла тава, покрита с хартия за печене. Към останалото тесто прибавете какаото, разтворено в малко гореща вода.
  3. Prev3/8Next

    4. Намажете с масло дъното на кръгла форма за торта и го покрийте с хартия за печене. Изсипете бялото тесто, а върху него какаовото.
  4. Prev4/8Next

    5. Загладете внимателно какаовото тесто.
  5. Prev5/8Next

    6. Подредете вишните, предварително оваляни в брашно.
    Изпечете сладкиша в загрята на 170 градуса фурна.
  6. Prev6/8Next

    7. Сварете крем от млякото и ваниловия пудинг. Оставете крема да изстине напълно. Разбийте маслото с пудрата захар на пухкав крем и го смесете с ваниловия крем. Нанесете крема върху студения блат.
  7. Prev7/8Next

    8. За глазурата разбийте добре яйцето със захарта, добавете какаото, разтворено в горещата вода, коняка, ванилията и маслото.
  8. Prev8/8Next

    9. Излейте глазурата върху сладкиша и охладете.
категория 0/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли