Сладкиш "Дунавски валс"

Сладкиш "Дунавски валс"

Подготовка

1. Разбийте яйцата със захарта на крем и добавете маслото.
2. Пресейте брашното с ванилията и бакпулвера и го разбъркайте с яйчената смес. 3. Половината от тестото изсипете в кръгла тава, покрита с хартия за печене. Към останалото тесто прибавете какаото, разтворено в малко гореща вода. 4. Намажете с масло дъното на кръгла форма за торта и го покрийте с хартия за печене. Изсипете бялото тесто, а върху него какаовото. 5. Загладете внимателно какаовото тесто. 6. Подредете вишните, предварително оваляни в брашно.
Изпечете сладкиша в загрята на 170 градуса ф

Продукти

За блата:

  • 5 яйца
  • 200 г захар
  • 200 г течно масло
  • 300 г брашно
  • 0.5 ч.л. бакпулвер
  • 1 пакетче ванилия
  • 3 с.л. какао
  • 700 г вишни
  • почистени от костилките - пресни или замразени

За крема:

  • 500 мл прясно мляко
  • 2 пакетчета ванилов пудинг
  • 250 г меко масло
  • 100 г пудра захар
  • 1 пакетче ванилия

За глазурата:

  • 1 яйце
  • 75 г пудра захар
  • 3 с.л. гореща вода
  • 2 с.л. какао
  • 1 пакетче ванилия
  • 2 с.л. коняк
  • 125 г масло

Свързани рецепти