Начин на приготвяне:

1. За тестото разбийте добре маслото и захарта. Едно по едно добавяйте яйцата, като продължавате да разбивате. Сипете и бакпулвера, и брашното и разбъркайте добре. Ако тестото е гъсто, добавете малко прясно мляко. 


2. Смесете 1/3 от тестото с какаото, а останалата част оставете бяла. Към какаовото тесто налейте прясното мляко, за да не е много гъсто.

3. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Покрийте правоъгълна тава с хартия за печене, изсипете бялото тесто, върху него - какаовото, като го изравните. С лъжица внимателно правете движения, наподобяващи вълни, внимавайте да не се получи мраморен ефект. Поръсете вишните и леко ги притиснете надолу. Изпечете сладкиша до готовност - за 35-40 минути. Охладете го.

4. За крема кипнете млякото. В купа смесете нишестето, жълтъците и захарта, налейте част от топлото мляко, за да се темперират. Изсипете ги в горещото мляко и гответе на умерен огън при постоянно бъркане, докато кремът се сгъсти. Дръпнете от огъня и оставете да се охлади.

5. Разбийте крема с миксер и малко по- малко към него добавяйте маслото, трябва да се получи гладък крем. По желание ароматизирайте с бренди.

6. Разпределете крема върху охладения сладкиш, загладете хубаво с шпатула. 

7. За глазурата разтопете на водна баня шоколада, смесете го с маслото и разбъркайте. Залейте сладкиша с глазурата и с вилица направете „вълни“ по повърхността. Оставете в хладилник за 4 часа.

Продукти

За тестото:

  • 350 г брашно
  • 300 г замразени вишни
  • 180 г захар
  • 225 г меко масло
  • 5 яйца
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 2 с.л. какао
  • 2 с.л. прясно мляко

За крема:

  • 500 мл прясно мляко
  • 140 г захар
  • 40 г нишесте
  • 2 жълтъка
  • 180 г краве масло

За глазурата:

  • 200 г натурален шоколад (70% какао)
  • 20 г масло

Свързани рецепти