Сладкиш "Четири млека" със сливи и кайсии
Рецепта от: Пати Джинич
1. Отделете жълтъците от белтъците. В голяма суха стъклена купа разбийте белтъците с помощта на миксер, до образуването на меки връхчета. След това постепенно добавете 1 ч.ч. захар и продължете да разбивате до образуването на твърди връхчета.
2. Разбийте жълтъците до получаването на пухкава и бледожълта смес. Добавете олиото, 1/4 ч.ч. прясно мляко и ваниловия екстракт. Разбийте до хомогенност.
3. В трета купа смесете брашното с бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте.
4. Към сместа с жълтъци добавяйте по 1 с.л. от сухите съставки и от разбитите белтъци. Разбивайте внимателно с помощта на шпатула, до хомогенност.
5. Намажете с масло и поръсете с брашно дъното и стените на 2 правоъгълни форми (23х33 см). Във всяка форма сипете половината от сместа за блатовете. Разпределете равномерно и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 22-24 минути.
6. В кана разбъркайте останалата 1 ч.ч. прясно мляко с двата вида кондензирано мляко. В друга кана сипете дулсе де лече. Отстранете костилките на сливите и кайсиите и ги нарежете на резени.
7. Надупчете с вилица единия изпечен блат, както е във формата. Изсипете дулсе де лече върху него и го разпределете равномерно. Върху него изсипете половината от сместа от три млека. След това подредете резените плодове. Извадете другия блат от формата и го надупечете с вилица. Поставете го върху плодовете. Полейте с останалата смес от три млека.
8. Разбийте охладената сметана с помощта на миксер до образуването на меки връхчета. Добавете 1/4 ч.ч. захар и разбийте до образуването на твърди връхчета. Изсипете битата сметана върху сладкиша и разпределете равномерно. Поставете сладкиша в хладилник преди да го сервирате.
Продукти
- 8 яйца
- 1/2 ч.ч. олио
- 1 1/4 ч.ч. пълномаслено прясно мляко
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- щипка сол
- 1 ч.ч. захар
- 1 консерва подсладено кондензирано мляко
- 1 консерва неподсладено кондензирано мляко
- 1 1/2 ч.ч. дулсе де лече
- 6 бр. сливи Ренглота
- 6 кайсии
- 2 ч.ч. пълномаслена течна сметана
- 1/4 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини