Предаване: Мексиканска кухня с ПатиГледайте в: Събота 16 октомври от 23:00 | Събота 16 октомври от 23:30

Начин на приготвяне:

1. Отделете жълтъците от белтъците. В голяма суха стъклена купа разбийте белтъците с помощта на миксер, до образуването на меки връхчета. След това постепенно добавете 1 ч.ч. захар и продължете да разбивате до образуването на твърди връхчета.

2. Разбийте жълтъците до получаването на пухкава и бледожълта смес. Добавете олиото, 1/4 ч.ч. прясно мляко и ваниловия екстракт. Разбийте до хомогенност.

3. В трета купа смесете брашното с бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте.

4. Към сместа с жълтъци добавяйте по 1 с.л. от сухите съставки и от разбитите белтъци. Разбивайте внимателно с помощта на шпатула, до хомогенност.

5. Намажете с масло и поръсете с брашно дъното и стените на 2 правоъгълни форми (23х33 см). Във всяка форма сипете половината от сместа за блатовете. Разпределете равномерно и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 22-24 минути.

6. В кана разбъркайте останалата 1 ч.ч. прясно мляко с двата вида кондензирано мляко. В друга кана сипете дулсе де лече. Отстранете костилките на сливите и кайсиите и ги нарежете на резени.

7. Надупчете с вилица единия изпечен блат, както е във формата. Изсипете дулсе де лече върху него и го разпределете равномерно. Върху него изсипете половината от сместа от три млека. След това подредете резените плодове. Извадете другия блат от формата и го надупечете с вилица. Поставете го върху плодовете. Полейте с останалата смес от три млека.

8. Разбийте охладената сметана с помощта на миксер до образуването на меки връхчета. Добавете 1/4 ч.ч. захар и разбийте до образуването на твърди връхчета. Изсипете битата сметана върху сладкиша и разпределете равномерно. Поставете сладкиша в хладилник преди да го сервирате.

Продукти

  • 8 яйца
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 1 1/4 ч.ч. пълномаслено прясно мляко
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • щипка сол
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 консерва подсладено кондензирано мляко
  • 1 консерва неподсладено кондензирано мляко
  • 1 1/2 ч.ч. дулсе де лече
  • 6 бр. сливи Ренглота
  • 6 кайсии
  • 2 ч.ч. пълномаслена течна сметана
  • 1/4 ч.ч. захар

Свързани рецепти