Рецептата представя известният сладкиш "Червено кадифе", но под формата на петифури. Между двата блата се нанася крем-сирене, а отгоре се шприцова малинов крем. Лек и свеж десерт!

Продукти

  • За малиновия крем:
  • 150 г малиново пюре
  • 80 г захар
  • 1 яйце размер L
  • 2 жълтъка
  • 2 листа желатин
  • 90 г безсолно масло
  • За блата:
  • 150 г захар
  • 75 г безсолно масло
  • 1 яйце размер L
  • 115 г брашно
  • 2.5 г бакпулвер
  • 2.5 г фина сол
  • 15 г какао
  • 125 г мътеница или рядко кисело мляко
  • 2.5 г бял винен оцет
  • 10 г течна червена боя за хранителни цели
  • Допълнително:
  • 150 г крем сирене
  • пресни малини
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

  • 1. За малиновия крем сипете пюрето от малини и захарта в тенджерка и ги оставете да се загреят. В купа разбийте яйцето и жълтъците. Темперирайте жълтъците като добавите малко от горещото малиново пюре към тях при непрекъснато разбъркване. Пресипете сместа в тенджерката и върнете на котлона. Бъркайте непрекъснато с помощта на тел докато кремът не започне да се сгъстява. Дръпнете от огъня и добавете изтисканите предварително накиснати за 10 минути в студена вода листа желатин и маслото. Разбийте с помощта на пасатор до гладкост. Покрийте крема с прозрачно фолио и поставете в хладилник за около 2 часа.
  • 2. За блата разбийте маслото със стайна температура със захарта с помощта на миксер до пухкавост. Добавете яйцето и разбийте отново. Добавете брашното, какаото, бакпулвера и солта. Разбийте до хомогенност. Добавете мътеницата, оцета и червената боя. Разбийте до хомогенност.
  • 3. Изсипете сместа в правоъгълна тавичка, предварително намаслена и постлана с хартия за печене. Разстелете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути. Оставете блата напълно да изстине.
  • 4. Изрежете краищата на блата, а след това го разрежете на два еднакви правоъгълника. Нанесете крем сиренето на тънък слой върху единия блат. Захлупете с другия. Нарежете на еднакви квадратни парчета.
  • 5. Разбъркайте изстиналия малинов крем и го пресипете в пош с гладък накрайник. Шприцовайте топка крем по средата на всяко квадратче "Червено кадифе". Украсете с прясна малина. Поръсете с тънък слой пудра захар по желание.

Свързани рецепти

Виж всички