Предаване: Сладкишите на Франсишко МорейраГледайте в: Понеделник, 12 октомври от 17:00 | Понеделник, 12 октомври от 17:30

Начин на приготвяне:

1. За малиновия крем сипете пюрето от малини и захарта в тенджерка и ги оставете да се загреят. В купа разбийте яйцето и жълтъците. Темперирайте жълтъците като добавите малко от горещото малиново пюре към тях при непрекъснато разбъркване. Пресипете сместа в тенджерката и върнете на котлона. Бъркайте непрекъснато с помощта на тел докато кремът не започне да се сгъстява. Дръпнете от огъня и добавете изтисканите предварително накиснати за 10 минути в студена вода листа желатин и маслото. Разбийте с помощта на пасатор до гладкост. Покрийте крема с прозрачно фолио и поставете в хладилник за около 2 часа.

2. За блата разбийте маслото със стайна температура със захарта с помощта на миксер до пухкавост. Добавете яйцето и разбийте отново. Добавете брашното, какаото, бакпулвера и солта. Разбийте до хомогенност. Добавете мътеницата, оцета и червената боя. Разбийте до хомогенност.

3. Изсипете сместа в правоъгълна тавичка, предварително намаслена и постлана с хартия за печене. Разстелете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути. Оставете блата напълно да изстине.

4. Изрежете краищата на блата, а след това го разрежете на два еднакви правоъгълника. Нанесете крем сиренето на тънък слой върху единия блат. Захлупете с другия. Нарежете на еднакви квадратни парчета.

5. Разбъркайте изстиналия малинов крем и го пресипете в пош с гладък накрайник. Шприцовайте топка крем по средата на всяко квадратче "Червено кадифе". Украсете с прясна малина. Поръсете с тънък слой пудра захар по желание.

Продукти

За малиновия крем:

150 г малиново пюре

80 г захар

1 яйце размер L

2 жълтъка

2 листа желатин

90 г безсолно масло

 

За блата:

150 г захар

75 г безсолно масло

1 яйце размер L

115 г брашно

2.5 г бакпулвер

2.5 г фина сол

15 г какао

125 г мътеница или рядко кисело мляко

2.5 г бял винен оцет

10 г течна червена боя за хранителни цели

 

Допълнително:

150 г крем сирене

пресни малини

пудра захар

Свързани рецепти