Сладкиш "Червено кадифе" с крем от малини и крем сирене
Рецепта от: Франсишко Морейра
Рецептата представя известният сладкиш "Червено кадифе", но под формата на петифури. Между двата блата се нанася крем-сирене, а отгоре се шприцова малинов крем. Лек и свеж десерт!
Продукти
- За малиновия крем:
- 150 г малиново пюре
- 80 г захар
- 1 яйце размер L
- 2 жълтъка
- 2 листа желатин
- 90 г безсолно масло
- За блата:
- 150 г захар
- 75 г безсолно масло
- 1 яйце размер L
- 115 г брашно
- 2.5 г бакпулвер
- 2.5 г фина сол
- 15 г какао
- 125 г мътеница или рядко кисело мляко
- 2.5 г бял винен оцет
- 10 г течна червена боя за хранителни цели
- Допълнително:
- 150 г крем сирене
- пресни малини
- пудра захар
Начин на приготвяне:
- 1. За малиновия крем сипете пюрето от малини и захарта в тенджерка и ги оставете да се загреят. В купа разбийте яйцето и жълтъците. Темперирайте жълтъците като добавите малко от горещото малиново пюре към тях при непрекъснато разбъркване. Пресипете сместа в тенджерката и върнете на котлона. Бъркайте непрекъснато с помощта на тел докато кремът не започне да се сгъстява. Дръпнете от огъня и добавете изтисканите предварително накиснати за 10 минути в студена вода листа желатин и маслото. Разбийте с помощта на пасатор до гладкост. Покрийте крема с прозрачно фолио и поставете в хладилник за около 2 часа.
- 2. За блата разбийте маслото със стайна температура със захарта с помощта на миксер до пухкавост. Добавете яйцето и разбийте отново. Добавете брашното, какаото, бакпулвера и солта. Разбийте до хомогенност. Добавете мътеницата, оцета и червената боя. Разбийте до хомогенност.
- 3. Изсипете сместа в правоъгълна тавичка, предварително намаслена и постлана с хартия за печене. Разстелете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути. Оставете блата напълно да изстине.
- 4. Изрежете краищата на блата, а след това го разрежете на два еднакви правоъгълника. Нанесете крем сиренето на тънък слой върху единия блат. Захлупете с другия. Нарежете на еднакви квадратни парчета.
- 5. Разбъркайте изстиналия малинов крем и го пресипете в пош с гладък накрайник. Шприцовайте топка крем по средата на всяко квадратче "Червено кадифе". Украсете с прясна малина. Поръсете с тънък слой пудра захар по желание.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Джейми Оливър
Флапджак
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Ейнсли Хариът
Ямайски джинджифилов сладкиш с лимонова глазура
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж