Начин на приготвяне:

1. В тенджерка сипете маслото, захарта, солта и фино настърганата лимонова кора. Разбъркайте и оставете сместа да се разтопи. След това оставете да се охлади.

2. Сипете кокосовите стърготини в плоска тава, постлана с хартия за печене и ге разстелете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 5 минути, като периодично ги разбърквате.

3. В голяма купа сипете сусама, смлените бадеми и изстиналите кокосови стърготини. Разбъркайте и добавете сместа с масло и яйцата. Разбъркайте много добре.

4. С ръце вземете около 2 с.л. от сместа и оформете скаличка - с височина 4 см и диаметър 5 см. Подредете сладките в тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути.

5. Нарежете на едро белия шоколад и го сложете в купа. Разтопете шоколада на водна баня.

6. Потопете връхчетата на сладките в шоколада докато са още топли. Подредете сладките в поднос и украсете с червени боровинки или френско грозде.

Продукти

  • 100 г светлокафява захар
  • 1/2 ч.л. фина морска сол
  • 1 лимон, настъргана кора
  • 120 г масло
  • 200 г кокосови стърготини
  • 150 г сусам
  • 50 г фино смлени бадеми
  • 3 яйца размер М
  • 350 г бял шоколад
  • 125 г пресни червени боровинки

Свързани рецепти