Сладки възвишения с бял шоколад и горски плодове
Рецепта от: Рейчъл Ку
1. В тенджерка сипете маслото, захарта, солта и фино настърганата лимонова кора. Разбъркайте и оставете сместа да се разтопи. След това оставете да се охлади.
2. Сипете кокосовите стърготини в плоска тава, постлана с хартия за печене и ге разстелете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 5 минути, като периодично ги разбърквате.
3. В голяма купа сипете сусама, смлените бадеми и изстиналите кокосови стърготини. Разбъркайте и добавете сместа с масло и яйцата. Разбъркайте много добре.
4. С ръце вземете около 2 с.л. от сместа и оформете скаличка - с височина 4 см и диаметър 5 см. Подредете сладките в тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути.
5. Нарежете на едро белия шоколад и го сложете в купа. Разтопете шоколада на водна баня.
6. Потопете връхчетата на сладките в шоколада докато са още топли. Подредете сладките в поднос и украсете с червени боровинки или френско грозде.
Продукти
- 100 г светлокафява захар
- 1/2 ч.л. фина морска сол
- 1 лимон, настъргана кора
- 120 г масло
- 200 г кокосови стърготини
- 150 г сусам
- 50 г фино смлени бадеми
- 3 яйца размер М
- 350 г бял шоколад
- 125 г пресни червени боровинки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско