Сладки "Топящ се миг"

Сладки "Топящ се миг"
Свързани предаванияПечивата на Марта СтюартГледайте Понеделник 26 Август, 06:25 | Понеделник 26 Август, 06:50

Начин на приготвяне:

 1. Разбийте маслото с помощта на миксер до пухкавост. Добавете пудрата захар и ваниловия екстракт и продължете да разбивате.

 2. В друга купа пресейте брашното, царевичното нишесте и солта. Разбъркайте.

 3. Добавете сухите съставки към маслената смес без да спирате да разбивате. Щом се оформи тесто, покрийте купата с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 1 час.

 4. С малка лъжица за сладолед вземете от сместа. Оформете идеално топче между дланите си. Подредете топчетата в тави, постлани с хартия за печене. С помощта на вилица притиснете леко всяко топче, така че да   се  получат линии. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-12 минути.

 5. За пълнежа сипете жълтъците, солта, захарта, и пюрето от маракуя в тенджерка. Затоплете сместа докато се сгъсти, като разбърквате непрекъснато. Дръпнете от огъня и добавете нарязаното на малки кубчета   студено масло и желатина. Продължете да разбърквате докато маслото и желатина се разтопят. Прецедете сместа в купа и покрийте с прозрачно фолио самия крем. Оставете да се охлади.

6. С помощта на малка лъжица за сладолед сложете от крема върху половината бисквити. Останалите бисквити поръсете с пудра захар. Слепете бисквитите с крема.

Продукти

  • 150 г масло със стайна температура
  • 0.5 ч.ч. пудра захар
  • 1 с.л. ванилов екстракт
  • 1 ¼ ч.ч. брашно
  • 0.5 ч.л. сол
  • ¼ ч.ч. царевично нишесте
  • За пълнежа:
  • 4 жълтъка
  • 0.5 ч.л. сол
  • 0.5 ч.ч. захар
  • 0.5 ч.ч. пюре от маракуя
  • 5 с.л. студено масло, нарязано на кубчета
  • 1 ч.л. желатин на прах

Свързани рецепти