Сладки топки
1. За топките може да използвате останал сух кекс или бисквити. Начупете кекса и го смелете в блендер. Прехвърлете го в купа.
2. Добавете кайсиевия конфитюр и разбъркайте. Добавете и рома и омесете с ръце.
3. Оформете хубави гладки топки и ги подредете в тавичка.
4. Разтопете шоколада на водна баня. В чиния сипете шоколадовите пръчици - може да използвате също кокосови стърготини или пудра захар.
5. Овалвайте всяка топка в разтопения шоколад, като си помагате с вилица. След това ги овалвайте в шоколадовите пръчици. Редете топките отново в тавата. Оставете ги да стегнат за кратко в хладилник.
2. Добавете кайсиевия конфитюр и разбъркайте. Добавете и рома и омесете с ръце.
3. Оформете хубави гладки топки и ги подредете в тавичка.
4. Разтопете шоколада на водна баня. В чиния сипете шоколадовите пръчици - може да използвате също кокосови стърготини или пудра захар.
5. Овалвайте всяка топка в разтопения шоколад, като си помагате с вилица. След това ги овалвайте в шоколадовите пръчици. Редете топките отново в тавата. Оставете ги да стегнат за кратко в хладилник.
Продукти
- 750 г кекс 100 мл ром 5 с.л. кайсиев конфитюр 300 г натурален шоколад 200 г шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни