Сладки с банан и ядки пекан
1. Разбийте мекото масло със захарта. Разрежете шушулката ванилия по дължина и остържете вътрешността и. Добавете канелата и ванилията, без да спирате миксера. Овкусете с щипка сол.
2. Добавете яйцето в движение. Обелете банана, начупете го на парчета и го намачкайте с вилица. Добавете и него към сместа. Разбийте до хомогенност.
3. Смесете брашното с бакпулвера. Добавете го към сместа и разбийте до гладкост. Накрая добавете нарязаните ядки пекан. Разбъркайте.
4. С помощта на лъжица за сладолед оформете купчинки, на достатъчно разстояние една от друга, върху плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
5. Разтопете шоколада на водна баня и го темперирайте. Пресипете го във фунийка от хартия за печене и срежете края и съвсем тънко. Поръсете добре изстиналите сладки с тънки ивици шоколад.

Продукти

  • 125 г меко масло 175 г бяла тръстикова захар 1 ч.л. канела щипка сол 1 яйце 1 шушулка ванилия 1 банан 200 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 100 г орехи пекан 100 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички