Сладки със сушени смокини, бадеми и бял шоколад

Сладки със сушени смокини, бадеми и бял шоколад

Начин на приготвяне:

1. Разбийте маслото със захарта с помощта на тел, до получаването на кремообразна смес. Добавете златния сироп, прясното мляко и ванилията. Разбъркайте добре.

2. Добавете брашното , содата и кардамона. Разбъркайте внимателно, докато се образува гладко тесто.

3. Добавете нарязаните на дребно сушени смокини, нарязаните бадеми и шоколадовия чипс (или нарязан на ситно бял шоколад). Омесете тестото с ръце.

4. Загребете от тестото с мерителна лъжица и оформете топче между дланите си. Поставете го в тава, предварително намазнена и постлана с хартия за печене. Притиснете леко топчето, за да се образува диск. Подредете сладките на достатъчно разстояние една от друга. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути.

5. Оставете сладките да се охладят и ги поденесете с чаша чай. Може да съхранявате сладките в съд с херметическо затваряне.

Продукти

1/2 ч.ч. светла кафява захар Мусковадо

125 г масло на стайна температура

60 мл прясно мляко

1 с.л. златен сироп

1 ч.л. ванилов екстракт

300 г брашно с набухвател

1 ч.л. сода бикарбонат

1/4 ч.л. смлян кардамон

125 г бял шоколадов чипс

80 г сушени смокини

40 г сурови бадеми

 

Свързани рецепти