1. Разбийте маслото със захарта с помощта на тел, до получаването на кремообразна смес. Добавете златния сироп, прясното мляко и ванилията. Разбъркайте добре.

2. Добавете брашното , содата и кардамона. Разбъркайте внимателно, докато се образува гладко тесто.

3. Добавете нарязаните на дребно сушени смокини, нарязаните бадеми и шоколадовия чипс (или нарязан на ситно бял шоколад). Омесете тестото с ръце.

4. Загребете от тестото с мерителна лъжица и оформете топче между дланите си. Поставете го в тава, предварително намазнена и постлана с хартия за печене. Притиснете леко топчето, за да се образува диск. Подредете сладките на достатъчно разстояние една от друга. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути.

5. Оставете сладките да се охладят и ги поденесете с чаша чай. Може да съхранявате сладките в съд с херметическо затваряне.

Продукти

  • 1/2 ч.ч. светла кафява захар Мусковадо
  • 125 г масло на стайна температура
  • 60 мл прясно мляко
  • 1 с.л. златен сироп
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 300 г брашно с набухвател
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1/4 ч.л. смлян кардамон
  • 125 г бял шоколадов чипс
  • 80 г сушени смокини
  • 40 г сурови бадеми

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички