Сладки със сушени смокини, бадеми и бял шоколад
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Разбийте маслото със захарта с помощта на тел, до получаването на кремообразна смес. Добавете златния сироп, прясното мляко и ванилията. Разбъркайте добре.
2. Добавете брашното , содата и кардамона. Разбъркайте внимателно, докато се образува гладко тесто.
3. Добавете нарязаните на дребно сушени смокини, нарязаните бадеми и шоколадовия чипс (или нарязан на ситно бял шоколад). Омесете тестото с ръце.
4. Загребете от тестото с мерителна лъжица и оформете топче между дланите си. Поставете го в тава, предварително намазнена и постлана с хартия за печене. Притиснете леко топчето, за да се образува диск. Подредете сладките на достатъчно разстояние една от друга. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути.
5. Оставете сладките да се охладят и ги поденесете с чаша чай. Може да съхранявате сладките в съд с херметическо затваряне.
Продукти
- 1/2 ч.ч. светла кафява захар Мусковадо
- 125 г масло на стайна температура
- 60 мл прясно мляко
- 1 с.л. златен сироп
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 300 г брашно с набухвател
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1/4 ч.л. смлян кардамон
- 125 г бял шоколадов чипс
- 80 г сушени смокини
- 40 г сурови бадеми
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем