Сладки със сироп
1. С помощта на миксер разбийте мекото масло заедно със захарта и ябълковата паста /ябълков сироп/. Добавете жълтъците и продължете разбиването.
2. В купа смесете брашното с бакпулвера и канелата. Добавете сместа наведнъж към другите продукти и разбийте до гладкост.
3. Разстелете лист прозрачно фолио и сипете върху него тестото. С помощта на ръце го оформете във правоъгълник и го увийте във фолиото. Сложете тестото в хладилник за 30 минути.
4. Нарежете стегналото се тесто на еднакви филийки с дебелина от 1 см и ги подредете легнали в голяма плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
5. Поднесете сладките изстинали.

Продукти

  • 300 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. канела 175 г меко масло 2 жълтъка 75 г кафява захар 100 г ябълков петмез

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички