Сладки с плодов пълнеж
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Омесете гладко тесто от брашното, маслото, бялото вино, захарта и бакпулвера. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете за 30 минути в хладилник.
2. Смелете в блендер фурмите без костилки, портокаловите корички, сушените смокини, канелата и настърганата лимонова кора.
3. Разточете тесто възможно най-тънко и го нарежете на дълги ленти с ширина между 5 и 10 см. Можете да направите лентите, като използвате машина за паста.
4. Намажете краищата на лентите с вода. Поставете 1 с.л. от пълнежа в края на лентата и го завийте, под формата на триъгълниче, 3-4 пъти, докато се получи пакетче.
5. Изпържете сладките в тенджера с достатъчно количество олио, загрято до 180 градуса. Изваждайте ги върху кухненаска хартия.
6. Поставете сладките в чиния и ги поръсете обилно с пудра захар.
2. Смелете в блендер фурмите без костилки, портокаловите корички, сушените смокини, канелата и настърганата лимонова кора.
3. Разточете тесто възможно най-тънко и го нарежете на дълги ленти с ширина между 5 и 10 см. Можете да направите лентите, като използвате машина за паста.
4. Намажете краищата на лентите с вода. Поставете 1 с.л. от пълнежа в края на лентата и го завийте, под формата на триъгълниче, 3-4 пъти, докато се получи пакетче.
5. Изпържете сладките в тенджера с достатъчно количество олио, загрято до 180 градуса. Изваждайте ги върху кухненаска хартия.
6. Поставете сладките в чиния и ги поръсете обилно с пудра захар.
Продукти
- За тестото:250 г брашно 25 г масло 100 мл бяло вино 0.5 ч.л. бакпулвер 0.5 с.л. захарЗа пълнежа:125 г сушени фурми без костилки 125 г сушени смокини 2 с.л. захаросани портокалови корички 1 ч.л. канела 1 лимон настъргана кора
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери