Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сладки с плодов пълнеж

категория 0/5
1. Омесете гладко тесто от брашното, маслото, бялото вино, захарта и бакпулвера. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете за 30 минути в хладилник.
2. Смелете в блендер фурмите без костилки, портокаловите корички, сушените смокини, канелата и настърганата лимонова кора.
3. Разточете тесто възможно най-тънко и го нарежете на дълги ленти с ширина между 5 и 10 см. Можете да направите лентите, като използвате машина за паста.
4. Намажете краищата на лентите с вода. Поставете 1 с.л. от пълнежа в края на лентата и го завийте, под формата на триъгълниче, 3-4 пъти, докато се получи пакетче.
5. Изпържете сладките в тенджера с достатъчно количество олио, загрято до 180 градуса. Изваждайте ги върху кухненаска хартия.
6. Поставете сладките в чиния и ги поръсете обилно с пудра захар.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен