Сладки с лешникова паста
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Разтопете маслото в тенджерка, докато стане тъмнозлатисто и замирише на ядки. Оставете го да изстине.
2. Смесете брашното с бакпулвера и солта и ги сипете върху плота. Направете кладенче в брашното и в него сипете жълтъка, яйцето, захарта, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и охладеното разтопено масло. Разбъркайте продуктите в кладенчето с помощта на шпатула и постепенно омесете брашно. Добавете двата вида дребен шоколадов чипс /натурален и млечен/ и омесете. Поставете тестото в купа, покрийте с прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 2 часа.
3. Оформете тестото на руло. Разделете го на две равни части. Всяка част нарежете на 12 еднакви парчета. разстелете леко с пръсти всяко топче тесто, оформете дупчица и в нея поставете топчица лешникова паста или лешников тахан. загладете топчицата между длани и я поставете в тава, постлана с хартия за печене. Притиснете топчицата, за да се разплеска. Поръсете всяка сладка с щипка едра морска сол. Подредете сладките на достатъчно разстояние една от друга. печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.
Продукти
- 1 буркан лешникова паста
- 300 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- 240 г масло
- 1 шушулка ванилия
- 1 жълтък
- 1 яйце
- 275 г светлокафява захар
- 180 г черен шоколадов чипс
- 80 г млечен шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Тарталети с бадеми и малиново сладко