Сладки с лешникова паста

Сладки с лешникова паста

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в тенджерка, докато стане тъмнозлатисто и замирише на ядки. Оставете го да изстине.
2. Смесете брашното с бакпулвера и солта и ги сипете върху плота. Направете кладенче в брашното и в него сипете жълтъка, яйцето, захарта, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и охладеното разтопено масло. Разбъркайте продуктите в кладенчето с помощта на шпатула и постепенно омесете брашно. Добавете двата вида дребен шоколадов чипс /натурален и млечен/ и омесете. Поставете тестото в купа, покрийте с прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 2 часа.
3. Оформете тестото на руло. Разделете го на две равни части. Всяка част нарежете на 12 еднакви парчета. разстелете леко с пръсти всяко топче тесто, оформете дупчица и в нея поставете топчица лешникова паста или лешников тахан. загладете топчицата между длани и я поставете в тава, постлана с хартия за печене. Притиснете топчицата, за да се разплеска. Поръсете всяка сладка с щипка едра морска сол. Подредете сладките на достатъчно разстояние една от друга. печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.

Продукти

 

  • 1 буркан лешникова паста
  • 300 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 240 г масло
  • 1 шушулка ванилия
  • 1 жълтък
  • 1 яйце
  • 275 г светлокафява захар
  • 180 г черен шоколадов чипс
  • 80 г млечен шоколадов чипс

Свързани рецепти