Начин на приготвяне:
1. Намачкайте рикотата* в купа с помощта на вилица.
2. Добавете захарта и разбийте с помощта на миксер, до гладкост. Добавете мекото масло и отново разбийте.
3. Чукнете яйцата в отделна купа. Добавете ги малко по малко към сместа, като едновременно с това разбивате сместа.
4. Добавете брашното, като го пресявате. Разбийте до хомогенност.
5. напълнете хартиени или силиконови формички за мъфини с помощта на черпак, но не догоре. Поставете ги в гнездата на форма за мъфини. Печете в предварително загрята фурна на 180-190 градуса за 15-20 минути.
*Сиренето от Сея, което се използва в оригиналната рецепта, е вид прясно сирене, получено след обработката на суроватката. Затова може да бъде заменено с рикота.
2. Добавете захарта и разбийте с помощта на миксер, до гладкост. Добавете мекото масло и отново разбийте.
3. Чукнете яйцата в отделна купа. Добавете ги малко по малко към сместа, като едновременно с това разбивате сместа.
4. Добавете брашното, като го пресявате. Разбийте до хомогенност.
5. напълнете хартиени или силиконови формички за мъфини с помощта на черпак, но не догоре. Поставете ги в гнездата на форма за мъфини. Печете в предварително загрята фурна на 180-190 градуса за 15-20 минути.
*Сиренето от Сея, което се използва в оригиналната рецепта, е вид прясно сирене, получено след обработката на суроватката. Затова може да бъде заменено с рикота.
Продукти
- 5 яйца
- 400 г рикота
- 300 г захар
- 50 г масло
- 100 г брашно с набухвател