Сладки с фъстъци
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Сипете брашното на плота, посолете го и направете кладенче в него. В кладенчето поставете студеното масло, нарязано на кубчета, яйцето и захарта. Бързо омесете гладко тесто, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 15 минути.
2. Разточете тестото върху набрашнена повърхност, с дебелина 3-4 мм. С помощта на форма или ринг с диаметър 8 см изрежете кръгчета. Останалото тесто разточете отново и отново изрежете кръгчета.
3. Подредете кръгчетата в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги със смес от разбит жълтък с малко сметана. Разпределет фъстъците върху тях и ги притиснете леко към тестото. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
4. Нарежете или начупете шоколада и го разтопете на водна баня - температурата не трябва да е повече от 31 градуса. Темперирайте шоколада.
5. Потопете изпечените бисквити в шоколада, до половината. Подредете ги отново в тавата и ги оставете да изсъхнат.
2. Разточете тестото върху набрашнена повърхност, с дебелина 3-4 мм. С помощта на форма или ринг с диаметър 8 см изрежете кръгчета. Останалото тесто разточете отново и отново изрежете кръгчета.
3. Подредете кръгчетата в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги със смес от разбит жълтък с малко сметана. Разпределет фъстъците върху тях и ги притиснете леко към тестото. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
4. Нарежете или начупете шоколада и го разтопете на водна баня - температурата не трябва да е повече от 31 градуса. Темперирайте шоколада.
5. Потопете изпечените бисквити в шоколада, до половината. Подредете ги отново в тавата и ги оставете да изсъхнат.
Продукти
- 125 г брашно 60 г студено масло 50 г пудра захар 1 яйце щипка сол 50 г сурови белени фъстъци 200 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери