Сладки с фъстъчено масло и желе
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Смесете бялата и тъмнокафявата захар. Разбийте двата вида масло /на стайна температура/ със захарта с помощта на миксер. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия, а след това яйцата едно по едно, като продължавате разбиването. Смесете брашното с бакпулвера и солта и ги добавете и тях. Разбъркайте.
2. Извадете тестото върху голям лист хартия за печене. Покрийте го с още един лист хартия и го разплескайте с ръце. Разточете тестото през хартията с помощта на точилка до 15 мм дебелина. Сложете тестото за 10 минути във фризер да се стегне и да се работи по-лесно с него.
3. Изрежете неравните краища на тестото и го нарежете на 4 еднакви дълги ленти. Намажете първата лента със сладко. навийте на руло втората лента и я развийте върху намазаната лента. Намажете втората лента със сладко и поставете върху нея третата лента. Слепете по този начин всички ленти. Увийте ги в хартия и ги сложете във фризер да се стегнат.
4. Нарежете замръзналите ленти с нож на филийки с дебелина 15 мм. Наредете бисквитите легнали в плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 170 градуса 25 минути.
Съвет: Може да нарежете разточеното тесто на еднакви квадратчета. По средата на всяко квадратче натиснете с палец, за да се оформи дупка. напълнете дупката със сладко и изпечете бисквитите.
2. Извадете тестото върху голям лист хартия за печене. Покрийте го с още един лист хартия и го разплескайте с ръце. Разточете тестото през хартията с помощта на точилка до 15 мм дебелина. Сложете тестото за 10 минути във фризер да се стегне и да се работи по-лесно с него.
3. Изрежете неравните краища на тестото и го нарежете на 4 еднакви дълги ленти. Намажете първата лента със сладко. навийте на руло втората лента и я развийте върху намазаната лента. Намажете втората лента със сладко и поставете върху нея третата лента. Слепете по този начин всички ленти. Увийте ги в хартия и ги сложете във фризер да се стегнат.
4. Нарежете замръзналите ленти с нож на филийки с дебелина 15 мм. Наредете бисквитите легнали в плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 170 градуса 25 минути.
Съвет: Може да нарежете разточеното тесто на еднакви квадратчета. По средата на всяко квадратче натиснете с палец, за да се оформи дупка. напълнете дупката със сладко и изпечете бисквитите.
Продукти
- 100 г захар 100 г кафява захар 115 г масло 100 г фъстъчено масло 1 шушулка ванилия 2 яйца 1 ч.л. бакпулвер 1 щипка сол 320 г брашно 6 с.л. сладко от боровинки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове