Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сладки с фъстъчено масло и желе

категория 0/5
1. Смесете бялата и тъмнокафявата захар. Разбийте двата вида масло /на стайна температура/ със захарта с помощта на миксер. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия, а след това яйцата едно по едно, като продължавате разбиването. Смесете брашното с бакпулвера и солта и ги добавете и тях. Разбъркайте.
2. Извадете тестото върху голям лист хартия за печене. Покрийте го с още един лист хартия и го разплескайте с ръце. Разточете тестото през хартията с помощта на точилка до 15 мм дебелина.  Сложете тестото за 10 минути във фризер да се стегне и да се работи по-лесно с него.
3. Изрежете неравните краища на тестото и го нарежете на 4 еднакви дълги ленти. Намажете първата лента със сладко. навийте на руло втората лента и я развийте върху намазаната лента. Намажете втората лента със сладко и поставете върху нея третата лента. Слепете по този начин всички ленти. Увийте ги в хартия и ги сложете във фризер да се стегнат.
4. Нарежете замръзналите ленти с нож на филийки с дебелина 15 мм. Наредете бисквитите легнали в плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 170 градуса 25 минути.
Съвет: Може да нарежете разточеното тесто на еднакви квадратчета. По средата на всяко квадратче натиснете с палец, за да се оформи дупка. напълнете дупката със сладко и изпечете бисквитите.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен