Сладки с бял шоколад и макадамия

1. Нарежете на ситно шоколада и ядките.

2. Сипете брашното и захарта върху плота. Добавете щипка сол, разбъркайте и оформете кладенче. в кладенчето сложете маслото и яйцата. Смесвайки продуктите с ръце постепенно омесете тесто. Добавете ядките и шоколада и доомесете до хомогенно и гладко тесто.

3. Оформете тестото на руло и го увийте във фолио стегнато, като бонбон. Поставете тестото в хладилник за 1 час.

4. Развийте тестото и го наржете на филии с дебелина 1 см. Подредете сладките в тава, постлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние една от друга. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 18-20 минути.

5. Поднесете топлите сладки с кафе или чай за закуска.

 

Продукти

  • 180 г ядки макадамия
  • 225 г бял шоколад
  • 350 г брашно
  • 230 г меко масло
  • 280 г захар
  • щипка сол
  • 2 яйца

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички