Сладки с бял шоколад и макадамия
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете на ситно шоколада и ядките.
2. Сипете брашното и захарта върху плота. Добавете щипка сол, разбъркайте и оформете кладенче. в кладенчето сложете маслото и яйцата. Смесвайки продуктите с ръце постепенно омесете тесто. Добавете ядките и шоколада и доомесете до хомогенно и гладко тесто.
3. Оформете тестото на руло и го увийте във фолио стегнато, като бонбон. Поставете тестото в хладилник за 1 час.
4. Развийте тестото и го наржете на филии с дебелина 1 см. Подредете сладките в тава, постлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние една от друга. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 18-20 минути.
5. Поднесете топлите сладки с кафе или чай за закуска.
Продукти
- 180 г ядки макадамия
- 225 г бял шоколад
- 350 г брашно
- 230 г меко масло
- 280 г захар
- щипка сол
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови