Сладки с бял шоколад и червени боровинки
1. Сипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипетезахарта, яйцето и мекото масло. Смесете продуктите с ръка и постепенно ги смесете с брашното.
2. Щом се оформи тесто, добавете червените боровинки и нарязания шоколад. Омесете отново. Помагайте си с шпакла, за да отлепяте тестото от плота и ръцете си.
3. Оформете тестото на руло и го нарежете на 16 еднакви части. Оформете всяко парче тесто на топка, поставете го в плоска тава, постлана с хартия за печене и го притиснете с длан, за да се получи бисквита с дебелина 1 см. Печете сладките в предварително загрята фурна на 200 градуса 13 минути.
4. Разтопете шоколада на водна баня, темперирайте го и го пресипете в малка фунийка от хартия за печене. Отрежете края на фунийката тънко и поръсете сладките с шоколад. Оставете ги на стайна температур за 10 минути.

Продукти

  • 160 г брашно 115 г меко масло 1 яйце 180 г пудра захар 180 г бял шоколад 90 г сушени червени боровинкиЗа гарниране:100 г бял шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички