Сладки пролетни рулца
Единият пълнеж е ябълков, а другият бананово-шоколадов.
Ябълките се обелват и се нарязват на кубчета.Задушават се с масло на слаб огън и с кафява захар и пръчка канела. Добавят се и ядки и сушени плодове по ваш вкус.
За другия пълнеж се нарязва на едро черен шоколад. В тиган с масло се слагат нарязаните банани. С вилица започват да се мачкат. Добавя се захар, след малко и шоколада. Като се разтопи шоколада, сместа се маха от котлона и се оставя да изстине.
Корите се сгъват на две, мажат се с разтопено масло, слага се пълнеж и се завиват. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато придобият златист цвят.
За карамелената заливка бонбоните и млякото се слагат в купа и се поставят на водна баня, докато сместа се сгъсти и придобие карамелен цвят.

Продукти

  • 2 ябълки 2 банана черен шоколад масло канела орехи бадеми сушени плодове кори за баница 3 бр. карамелени бонбони 250 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички