Сладки претцели
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Работете със студено тесто. Разрежете го на 4 еднакви квадратчета - 20 х 20 см.
2. Поръсете плота с брашно и поставете едно върху друго квадратчетата. Поръсете ги и отгоре с брашно. След това ги разточете в квадратна или правоъгълна форма.
3. С нож за рязане на пица нарежете тестото на ленти с ширина от 1.5 см. В купичка смесете жълтъка със сметаната и разбъркайте. Постелете плоска тава с хартия за печене.
4. Вземете 1 лента и свийте краищата и един към друг, след това ги кръстосайте и притиснете към долната част. След като оформите всички претцели, намажете ги със сместа от яйце и сметана и ги поръсете със смес от кафява захар и канела.
5. Печете сладките претцели 25 минути на 180 градуса.
2. Поръсете плота с брашно и поставете едно върху друго квадратчетата. Поръсете ги и отгоре с брашно. След това ги разточете в квадратна или правоъгълна форма.
3. С нож за рязане на пица нарежете тестото на ленти с ширина от 1.5 см. В купичка смесете жълтъка със сметаната и разбъркайте. Постелете плоска тава с хартия за печене.
4. Вземете 1 лента и свийте краищата и един към друг, след това ги кръстосайте и притиснете към долната част. След като оформите всички претцели, намажете ги със сместа от яйце и сметана и ги поръсете със смес от кафява захар и канела.
5. Печете сладките претцели 25 минути на 180 градуса.
Продукти
- 250 г бутер тесто 100 г кафява захар 1 ч.л. канела 1 жълтък 3 с.л. течна сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Сладкиш със сушени сливи
Рецепти Фокача
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Щрудел с месо