Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сладки претцели

категория 0/5
1. Работете със студено тесто. Разрежете го на 4 еднакви квадратчета - 20 х 20 см.
2. Поръсете плота с брашно и поставете едно върху друго квадратчетата. Поръсете ги и отгоре с брашно. След това ги разточете в квадратна или правоъгълна форма.
3. С нож за рязане на пица нарежете тестото на ленти с ширина от 1.5 см.  В купичка смесете жълтъка със сметаната и разбъркайте. Постелете плоска тава с хартия за печене.
4. Вземете 1 лента и свийте краищата и един към друг, след това ги кръстосайте и притиснете към долната част. След като оформите всички претцели, намажете ги със сместа от яйце и сметана и ги поръсете със смес от кафява захар и канела.
5. Печете сладките претцели 25 минути на 180 градуса.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен