Сладки плитки
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За сиропа сипете захарта и водата в тенджерка и ги оставете да заврат. Добавете пръчката канела, фино настърганата кора на лимона и сока му. Разбъркайте и оставете сиропа да ври на слаб огън 15 минути. След това го пресипете в купа и го охладете в хладилник за 4 часа.
2. За тестото сипете брашното върху плота и поръсете върху него бакпулвера. Разбъркайте леко и оформете кладенче. В кладенчето сипете прясното мляко, мекото масло, яйцето и солта. Разбъркайте продуктите и постепенно омесете гладко тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 20 минути.
3. Разделете тестото на 13 равни части. Всяка топчица разточете във формата на малък правоъгълник. С помощта на нож за пица нарежете всеки правоъгълник на 3 ленти, без да режете до края. Сплетете на плитка трите ленти.
4. Загрейте 1 литър олио в дълбок съд. Пържете по 2-3 плитки наведнъж, от двете страни, до златисто. Щом извадите изпържените бухти, веднага ги потопете в съда с огладения сироп. Оставете ги да постоят 2-3 минути, като ги обръщате. След това ги отцедете върху решетка. Поднесете сладките плитки веднага след приготвянето им или на следващия ден.
2. За тестото сипете брашното върху плота и поръсете върху него бакпулвера. Разбъркайте леко и оформете кладенче. В кладенчето сипете прясното мляко, мекото масло, яйцето и солта. Разбъркайте продуктите и постепенно омесете гладко тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 20 минути.
3. Разделете тестото на 13 равни части. Всяка топчица разточете във формата на малък правоъгълник. С помощта на нож за пица нарежете всеки правоъгълник на 3 ленти, без да режете до края. Сплетете на плитка трите ленти.
4. Загрейте 1 литър олио в дълбок съд. Пържете по 2-3 плитки наведнъж, от двете страни, до златисто. Щом извадите изпържените бухти, веднага ги потопете в съда с огладения сироп. Оставете ги да постоят 2-3 минути, като ги обръщате. След това ги отцедете върху решетка. Поднесете сладките плитки веднага след приготвянето им или на следващия ден.
Продукти
- 320 г рашно 2 ч.л. бакпулвер 30 г масло 150 мл прясно мляко 1 ч.л. сол 1 яйцеЗа сиропа:500 мл вода 500 г захар 1 пръчка канела 1 лимон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк