Сладки пастиции

Сладки пастиции

Начин на приготвяне:

1. За пълнежа смесете рикотата с меда, захарта, жълтъка и брашното и разбъркайте зо гладкост. Нарежете ядките шам-фъстък и ги добавете и тях.
2. За глазурата смесете в купа бадемите, захарта и белтъка. Разбъркайте.
3. Разрежете бутер тестото на еднакви квадратчета. Намажете краищата на всяко квадратче с вода и поставете по средата малко пълнеж. Затворете квадратчето тесто, като съедините първо два противоположни краища, после другите два. Притиснете хубаво краищата, за да се затворят. Оформете връхче по средата и след това го завийте надолу, за да е затворено напълно пакетчето.
4. Подредете пакетчетата в плоска тава, постлана с хартия за печене. Поръсете всяко пакетче с по малко от глазурата. Печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна 30 минути.
5. Поръсете топлите пастици с пудра захар и ги поднесете.

Продукти

За глазура Виктория:

  • 120 г филирани бадеми
  • 80 г захар
  • 1 белтък

  • 8 квадратчета бутер тесто 12х12 см
  • 2 с.л. ядки шам-фъстък
  • 250 г рикота
  • 4 с.л. мед
  • 50 г захар
  • 1 жълтък
  • 1 с.л. брашно

Свързани рецепти