Сладки пастиции
1. За пълнежа смесете рикотата с меда, захарта, жълтъка и брашното и разбъркайте зо гладкост. Нарежете ядките шам-фъстък и ги добавете и тях.
2. За глазурата смесете в купа бадемите, захарта и белтъка. Разбъркайте.
3. Разрежете бутер тестото на еднакви квадратчета. Намажете краищата на всяко квадратче с вода и поставете по средата малко пълнеж. Затворете квадратчето тесто, като съедините първо два противоположни краища, после другите два. Притиснете хубаво краищата, за да се затворят. Оформете връхче по средата и след това го завийте надолу, за да е затворено напълно пакетчето.
4. Подредете пакетчетата в плоска тава, постлана с хартия за печене. Поръсете всяко пакетче с по малко от глазурата. Печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна 30 минути.
5. Поръсете топлите пастици с пудра захар и ги поднесете.

Продукти

  • За глазура Виктория:120 г филирани бадеми 80 г захар 1 белтък8 квадратчета бутер тесто 12х12 см 2 с.л. ядки шам-фъстък 250 г рикота 4 с.л. мед 50 г захар 1 жълтък 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички